Το κοστούμι είναι το κλασικό αυτό κομμάτι της γκαρνταρόμπας, που δεν «δέχεται» ταμπέλες. Ένα κοστούμι είναι για όλους και μπορεί να φορεθεί από όλους. Είναι ένα διαχρονικό σύμβολο – ρούχο δυναμισμού που μπορεί να φορεθεί σε παραπάνω από μια περιστάσεις.

Advertisements

 

Πώς να επιλέξεις το σωστό κοστούμι για εσένα

Στην περίπτωση που είσαι στην αναζήτηση ενός κοστουμιού, μια καλή πρόταση είναι το παραδοσιακό three-piece κοστούμι. Αυτό που δηλαδή περιλαμβάνει, σακάκι-παντελόνι-γιλέκο. Αυτό θα σου προσφέρει ένα μεγαλύτερο εύρος στιλιστικών επιλογών, μιας και καθένα από αυτά τα τρία κομμάτια, μπορείς να τα φορέσεις και μόνα τους. Παρ’ όλα αυτά, αν ένα παραδοσιακό tailored κοστούμι δεν ανταποκρίνεται στην αισθητική σου, τότε υπάρχουν και οι oversized γραμμές που προσφέρουν την ίδια διαχρονικότητα με τις πιο κλασικές γραμμές.

 

Πώς να το φορέσεις

Εδώ είναι που στην πραγματικότητα ξεκινάει το fun. Εκτός των αμέτρητων στιλιστικών επιλογών, υπάρχουν άλλες τόσες πηγές έμπνευσης για να φορέσει κανείς το κοστούμι. Από τις πασαρέλες, τη street style μόδα αλλά και το celebrity style, το κοστούμι έχει φορεθεί με διάφορους τρόπους, ανά τα χρόνια.

 

«Παίξε» με τις ψυχρές αποχρώσεις που ταιριάζουν στον μουντό καιρό του φθινοπώρου. Η μονοχρωμία είναι ένας σίγουρος τρόπος να δημιουργήσεις ένα πετυχημένο αποτέλεσμα.

 

 

Παράλληλα, μη φοβηθείς να δοκιμάσεις λιγότερο παραδοσιακές αποχρώσεις, όπως το ροζ. Μπορείς μάλιστα, να δοκιμάσεις παραπάνω από μια τονικότητα του ροζ, προσφέροντας ένα πιο μοντέρνο outfit.

 

 

Πειραματίσου με τα διαφορετικά υλικά που προσφέρουν τα brands, σε ένα κοστούμι. Επιλέγοντας πιο casual υφάσματα μπορείς να πειραματιστείς και με το styling, δημιουργώντας fashion-forward σύνολα.

Advertisements

 

 

Αν πάλι δεν σου αρέσει να πειραματίζεται, τότε μπορείς να επιλέξεις πιο κλασικές γραμμές. Ένα crisp, tailored κοστούμι είναι ιδανικό για περιβάλλον γραφείου. Μπορείς, παρόλα αυτά να αποδώσεις ένα πιο feminine αποτέλεσμα, επιλέγοντας μια cropped γραμμή στο παντελόνι ή το σακάκι του κοστουμιού. Οι cropped γραμμές θα αποδώσουν ένα πιο φρέσκο αποτέλεσμα στο σύνολό σου.

 

 

Μη ξεχνάς τις σταθερές αξίες: τα γήινα χρώματα, που τα έχουμε ταυτίσει με το φθινόπωρο, είναι πάντα μια φανταστική επιλογή για τα κοστούμια σου.

 

 

Δημιούργησε το πιο stylish, total black σύνολο, επιλέγοντας ένα μαύρο κοστούμι και συνδυάζοντάς το με μαύρο τοπ και αξεσουάρ.

 

 

Advertisements

Το styling είναι το Α και το Ω των συνόλων μας και το παραπάνω outfit το αποδεικνύει. Ο τρόπος που θα φορέσεις το κοστούμι, ακόμα κι αν είναι ένα με κλασική εφαρμογή, θα καθορίσει το ύφος του. Φορώντας, για παράδειγμα ένα ζευγάρι μπότες πάνω από το παντελόνι είναι μία φανταστική εναλλακτική και ένας εύκολος τρόπος να ανανεώσεις το κλασικό κοστούμι.

 

 

Τα prints είναι ένας fun τρόπος να «αφαιρέσεις» την αυστηρότητα που μπορεί να χαρακτηρίζει καμιά φορά τα κοστούμια. Για ένα ακόμα πιο relaxed αποτέλεσμα, μπορείς να επιλέξεις μια πιο oversized γραμμή και να το φορέσεις με ένα t-shirt και αθλητικά.

 

 

ΠΗΓΗ

Advertisements