Ο γάμος είναι μια πολύ σημαντική απόφαση κάθε ανθρώπου και αυτό έκανε μία μητέρα να  πει δυο λόγια στην κόρη της για το πώς θα πρέπει να διαλέξει σωστά τον άνθρωπό της. Φυσικά ο έρωτας και η λογική τις περισσότερες φορές δεν βρίσκονται ποτέ στο ίδιο δωμάτιο αλλά ίσως οι παρακάτω συμβουλές μπορούν λίγο να βοηθήσουν.

Advertisements

 

«Κόρη μου, το ξέρω ότι είναι νωρίς ακόμα, αλλά θα ήθελα να ξέρεις πως όταν έρθει η ώρα να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια, έχει μεγάλη σημασία να επιλέξεις τον σωστό άνθρωπο.

Ξέρω επίσης ότι σημασία έχει να είστε ερωτευμένοι καινα αγαπάτε ο ένας τον άλλον και δεν θα ήθελα με τίποτα να παντρευτείς για άλλο λόγο από τον αγνό έρωτα. Αλλά όταν αναζητάς τον άνθρωπο της ζωής σου σε παρακαλώ να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές, ώστε να αντιλαμβάνεσαι περισσότερα από όσα σε αφήνει να δεις μια πρώτη εντύπωση ή ένας κεραυνοβόλος έρωτας.

Ή τουλάχιστον, να μη βιαστείς να αποφασίσεις αν δεν έχεις πρώτα μια ξεκάθαρη εικόνα του ποιος είναι πραγματικά και τι μπορεί να σου προσφέρει πέρα από την αγάπη και τα υλικά αγαθά.

Advertisements

Να είναι, με λίγα λόγια, ένας άνθρωπος που θα είναι δίπλα σου – σωστός βράχος – σε κάθε στιγμή, ευτυχισμένη ή δυσάρεστη (ειδικά τότε). Που θα σου αφιερώνει χρόνο και θα θυσιάζει πράγματα που μέχρι σήμερα δεν του έλειψαν ποτέ για χάρη της συζύγου και της οικογένειάς του.

 

Που θα είναι το στήριγμά σου στην εγκυμοσύνη, ο ήρωάς σου στη γέννα και ο πατέρας υπόδειγμα αμέσως μετά. Που θα ξυπνάει μέσα στη νύχτα να ταΐσει το μωρό για να κοιμηθείς εσύ λίγο παραπάνω. Που θα περνάει χρόνο μαζί του για να μη χάσει ούτε στιγμή από τα ορόσημα που περνάει καθώς μεγαλώνει. Που θα σας λατρεύει πιο πολύ κι απ’ τη ζωή του.

Στα 15 χρόνια που είμαι παντρεμένη με τον πατέρα σου, έχω μάθει πολύ καλά ότι, όσο υπέροχος και αν ήταν ως σύντροφος πριν τον γάμο μας, αν δεν ήταν και ένας υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας, ίσως να μην ήμασταν σήμερα μαζί.

Είναι σημαντικό να ζεις το παρόν, αλλά σ’ αυτήν περίπτωση, το μέλλον είναι πιο σημαντικό, γιατί περιλαμβάνει και τα παιδιά σου. Πρέπει, λοιπόν, να το σκεφτείς καλά.

Advertisements

Βέβαια, έχοντας έναν τέτοιον μπαμπά ως παράδειγμα στη ζωή σου, είμαι σίγουρη πως δεν θα κάνεις λάθος, αλλά νιώθω βαθιά την υποχρέωση να στο επισημάνω κιόλας: παντρέψου εκείνον που είναι έτοιμος να μοιραστεί τα βάρη της ζωής μαζί σου. Που σε κάνει να νιώθεις ασφαλής και σίγουρη ότι δεν θα είσαι ποτέ και για κανένα λόγο, μόνη σου.

Εκείνον που μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά, αναζωογονείται θαρρείς και μόνο που σας βλεπει και είναι έτοιμος να περάσει άλλες τόσες ώρες διασκεδάζοντας μαζί σας. Που η όψη σας τον ξεκουράζει όταν ολα τα άλλα τον εξουθενώνουν.

Το ξέρω ότι δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όλα αυτά εκ των προτέρων και πως ο γάμος είναι σε ένα βαθμό και… λαχείο. Αλλά δεν βλάπτει να τα έχεις υπ’ όψιν πριν πάρεις την απόφασή σου γιατί, πίστεψέ με… θα είναι η πιο σημαντική απόφαση της ζωής σου

 

mama365.gr

Advertisements
Advertisements