Η παραδοσιακή μυρωδάτη καρυδόπιτα που όλοι λατρεύουμε!!!

Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 καρυδόψιχα χοντροκομμένη
4 κούπες αλεύρι
1/2 κούπα σταφίδες μαύρες
1/2 κούπα σταφίδες ξανθές
2 κούπες νερό
1/2 κούπα κονιάκ
1/2 κ.τ.σ. κανέλλα
1/2 κ.τ.σ. γαρύφαλλο
1 κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.τ.γ. σόδα

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ.

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις σταδίφες και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι.

Τοποθετούμε σ’ ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές.

Στο κέντρο ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και την σόδα λιωμένη στο κονιάκ.

Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και τα καρύδια.

Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε για 1 ώρα σε μέτριο φούρνο.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλλα.

Σερβίρεται κρύα.

lovecooking.gr