Όπως είναι φυσικό, λίγο πριν το 2017 κλείσει τον –ομολογουμένως μεγάλο και πολύπλοκο- κύκλο του, οι interior designers από κάθε γωνιά του πλανήτη να ξεκινούν τις προβλέψεις τους! Όχι, δεν πρόκειται για σύγχρονες Πυθίες, αλλά για καθημερινούς επαγγελματίες που αγαπούν αυτό που κάνουν και έχουν πλέον την ικανότητα να… διαβάσουν ανάμεσα στις γραμμές και να εντοπίσουν προς ποια κατεύθυνση κλίνει η προτίμηση του κοινού! Και κάπως έτσι προκύπτουν οι τάσεις της εκάστοτε σεζόν! Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, οι επαγγελματίες της διακόσμησης φαίνεται πως έχουν βάλει στο “στόχαστρό” τους τις κουζίνες και συγκεκριμένα τον τρόπο που αναμένεται να τις χρωματίσουμε μέσα στη χρονιά που έρχεται!

Θα έχεις μάλλον προσέξει, πως οι κουζίνες είναι πλέον ένα τεράστιο κεφάλαιο του interior design και όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται αποκλειστικά με αυτό τον άλλοτε παρεξηγημένο και ξεχασμένο χώρο του σπιτιού. Και ενώ μπορεί η αρχή να έγινε μετά την “επέλαση” του open plan σχεδιασμού και πιο συγκεκριμένα εκείνου που συναντάμε στο industrial design, βάζοντας την κουζίνα στην καθημερινότητά μας, αφού αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του σαλονιού, πλέον όμως κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στο χώρο της διακόσμησης, ανεξάρτητα από τη διάταξή της! Και μιας και το χρώμα μοιάζει να είναι μία από τις σημαντικότερες προσθήκες σε ένα σπίτι, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι χρωματικές τάσεις που θα μας απασχολήσουν στον τομέα της κουζίνας!

Για να μην σπαταλώ, όμως, άλλο το χρόνο σου, ας περάσουμε ευθύς αμέσως στα color trends που πρόκειται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας στο χώρο της κουζίνας το 2018!

Οι σκούρες αποχρώσεις του γκρι

Για ένα διαχρονικό, αλλά ταυτόχρονα αρκετά θαρραλέο look, οι τολμηροί φέτος θα προτιμήσουν τις… 50 αποχρώσεις του γκρι! Μπορεί να είναι αρκετά moody χρώμα και να σου φαίνεται περιοριστικό, αλλά στην πραγματικότητα θα σε συντροφεύσει για αρκετά χρόνια, ενώ παράλληλα θα κάνει ένα τεράστιο statement για τις διακοσμητικές ικανότητές σου!

Τα σκουρόχρωμα πράσινα

Ήδη από τον προηγούμενο χειμώνα το βαθύ πράσινο έκανε την εμφάνισή του δυναμικά στο interior design, αλλά και συγκεκριμένα στην κουζίνα. Από το σκούρο σμαραγδί και το φασκόμηλο έως το πετρόλ και το πράσινο με βάση το μπλε, όλες οι αποχρώσεις του θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και το 2018!

Το μαύρο

Μπορεί έως τώρα να ήταν συνυφασμένο με το βιομηχανικό στυλ, αλλά πλέον το μαύρο αποκτά περισσότερο μυστηριακές διαστάσεις και λιγότερο “αποστασιοποιημένο” χαρακτήρα απ’ ό,τι το είχαμε συνηθίσει. Συνδυάζεται άψογα με το μπρούτζο και το χρυσό, ενώ ταιριάζει με κάθε είδος μάρμαρου, που επίσης θα δούμε αρκετά στις κουζίνες.

Το υπόλευκο

Ναι, η αλήθεια είναι πως το λευκό μπορεί να έχει αρχίσει να σου φαίνεται… πασέ, αλλά στην πραγματικότητα δύσκολα θα το αποχωριστείς από την κουζίνα. Πλέον, βέβαια, το “σπασμένο” λευκό με διάφορους τόνους των παστέλ αποχρώσεων, θα σε βοηθήσει να εξελίξεις την εικόνα της κουζίνας σου!

Πηγή

Σχολίασε το...