Μην χασετε

Κεφτέδες με γιαουρτένια σάλτσα στο φούρνο

Ένας τρόπος να μεταμορφώσετε σε χορταστικό γεύμα τα κλασικά κεφτεδάκια ή να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία αν σας έχουν περισσέψει από την προηγούμενη.

Υλικά

για τα κεφτεδάκια
500γρ. χοιρινό με μοσχαρίσιο κιμά, ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 χοντρή φέτα ψωμί, μουσκεμένο σε νερό
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 αβγό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο και αλεύρι για το τηγάνισμα

για τη σάλτσα
4 κουτ. σούπας βούτυρο γίδινο, λιωμένο
1½ κιλό πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
χυμό από 1 λεμόνι
4-5 κόκκους μπαχάρι
5 αβγά
αλάτι, πιπέρι

Advertisements

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια

Βήμα 1: Στύβετε καλά το ψωμί και το ανακατεύετε σε ένα μπολ με όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια. Ζυμώνετε καλά τον κιμά, τουλάχιστον για 10 λεπτά. Τον αφήνετε σκεπασμένο μισή ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 2: Πλάθεται μέτρια κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο.

Advertisements

Βήμα 3: Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρετε σε ένα ταψί ή καλύτερα σε μια πήλινη γάστρα.

Φτιάχνετε τη σάλτσα

Βήμα 1: Χτυπάτε σε ένα μπολ καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

Ψήνετε τους κεφτέδες

Βήμα 1: Περιχύνετε τους κεφτέδες και τους ψήνετε στους 180 ºC μέχρι να πήξει η σάλτσα και το γιαούρτι και να κάνει από πάνω μια ωραία, ρόδινη κρούστα.

Advertisements

Tip: *Για περισσότερο άρωμα μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα γιαουρτιού ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό, ξερό δυόσμο ή λίγο κύμινο.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα