Η δημιουργία ή η αλλαγή στο κεφαλάρι ενός κρεβατιού είναι μια μικρή “ανακαίνιση” που όμως μπορεί να αλλάξει εντελώς όχι απλώς την όψη του κρεβατιού αλλά ολόκληρου του υπνοδωματίου και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε ένα DIY κεφαλάρι, από διάφορα υλικά, με ευκολότερες τις κατασκευές από μαξιλάρια.

 

 

Advertisements

Με παλιά ή οικονομικά μαξιλάρια ύπνου.

Πολύ απλός τρόπος για να αλλάξετε όψη σε κρεβάτια που έχουν κεφαλάρι από ξύλο ή ύφασμα. Απλά τοποθετείστε σε ένα κάλυμμα, από ύφασμα ταιριαστό με το σύνολο του δωματίου, μεγάλα μαξιλάρια ύπνου που θα τα στερεώσετε πάνω στο ξύλο ή το ύφασμα του κρεβατιού με αυτοκόλλητη ταινία velcro (κριτς κρατς). Χρησιμοποιείστε όσο μήκος τέτοιας ταινίας χρειάζεται, κολλώντας την μία πλευρά της στο κρεβάτι και στην άλλη στην πίσω όψη του μαξιλαριού.

 

 

Ένας επίσης εντυπωσιακός και όχι δύσκολος τρόπος για να φτιάξετε κεφαλάρια από μαξιλάρια ύπνου για κάθε τύπο κρεβατιού, είναι αφού τα τοποθετήσετε σε κάλυμμα να τους δώσετε ελαφρά καπιτονέ όψη τοποθετώντας μερικά κουμπιά.

Advertisements

Θα χρειαστείτε μόνο μια μεγάλου μήκους βελόνα (σακοράφα) με την οποία θα ράψετε ανά σημεία τα κουμπιά περνώντας με κάθε βελονιά την κλωστή από την μία πλευρά του μαξιλαριού στην άλλη. Τέτοιου τύπου μαξιλάρια μπορούν επίσης να κολληθούν με ταινία velcro ή να κρεμαστούν με “τιράντες” ή κορδελάκια από ένα απλό μεταλλικό κουρτινόξυλο.

 

 

Advertisements

Με έτοιμα καπιτονέ μαξιλάρια.

Σε καταστήματα με είδη σπιτιού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μαξιλάρια “πατώματος” καπιτονέ όψης. Αν τους προσθέσετε κορδελάκια ή τιράντες για να μπορούν να κρεμαστούν θα μετατραπούν …πανεύκολα σε κεφαλάρι κρεβατιού.

 

 

Advertisements

Σε ό,τι αφορά το ύψος που θα πρέπει να τοποθετηθεί – κρεμαστεί κάθε τύπου κεφαλάρι, σε σχέση με το κρεβάτι, το ιδανικό διακοσμητικά-αισθητικά είναι η κάτω πλευρά του να ακουμπά στο στρώμα, ώστε οπτικά να είναι όσο πιο ενιαίο το σύνολο κεφαλάρι-κρεβάτι.

 

Κάθε μεγέθους και τύπος μαξιλαριού που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για κεφαλάρι μπορεί εκτός από μεταλλικές ράβδους-κουρτινόξυλα να κρεμαστεί και από μικρότερα διακοσμητικά γαντζάκια – μικρές κρεμάστρες που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων.

 

Advertisements

 

Κουμπιά μπορείτε να ράψετε και σε κάθε τύπου μεγάλου μεγέθους μαξιλάρι, ακόμη και παλιά μαξιλάρια επίπλων, μαξιλάρες για έπιπλα εξωτερικού χώρου κλπ. δημιουργώντας ιδιαίτερα εντυπωσιακά κεφαλάρια.

 

Advertisements

 

Λεπτά παπλώματα αφού γαζωθούν σε όποιο σχεδιασμό θέλετε επίσης μπορούν να μετατραπούν σε πολύ ιδιαίτερα κεφαλάρια. Ακόμη και αν δεν έχετε την δυνατότητα να το κάνετε μόνοι σας δεν σας κοστίσει πολύ αν το αναθέσετε σε ένα κατάστημα που αναλαμβάνει εργασίες μοδιστρικής.

 

Advertisements

 

Σε κρεβάτια που διαθέτουν μεταλλική-υφασμάτινη ή ξύλινη ψηλή πλάτη, ιδιαίτερα όμορφα είναι τα κεφαλάρια που έχουν όψη λεπτού μαξιλαριού-στρώματος δεμένα σε μερικά σημεία, δεξιά-αριστερά, με κορδελάκια.

Μπορείτε να τα φτιάξετε, με υφάσματα ταιριαστά με το σύνολο του δωματίου, σαν ένα απλό …τεράστιο μαξιλάρι αλλά αντί για αφρολέξ ή άλλο τύπο γεμίσματος θα χρησιμοποιήσετε βάτα ταπετσαρίας, που θα βρείτε και σε καταστήματα με υλικά μοδιστρικής, ώστε το κεφαλάρι να έχει μικρότερο πάχος από αυτό ενός κανονικού μαξιλαριού.

Advertisements

 

 

Τα κεφαλάρια αυτού του τύπου μπορούν βεβαίως και να κρεμαστούν στον τοίχο και είναι εξίσου εντυπωσιακά αν δημιουργηθούν από συνδυασμό ταιριαστών μονόχρωμων και εμπριμέ-καρώ- ή ριγέ υφασμάτων.

Advertisements

 

 

Σε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι αντί για ένα ή δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν κεφαλάρι και τρία μαξιλάρια, ενώ σε κρεβατοκάμαρες διακοσμημένες σε μοντέρνο ύφος, παιδικά-νεανικά δωμάτια κλπ. ιδιαίτερα εντυπωσιακό θα είναι και ένα κεφαλάρι… παζλ δημιουργημένο από πολλά μικρά διακοσμητικά μαξιλάρια διαφορετικών αποχρώσεων.

Advertisements

Χρησιμοποιείστε πολύ οικονομικά διακοσμητικά μαξιλάρια που είτε θα ράψετε μεταξύ τους και θα τα κρεμάσετε σαν να επρόκειτο για ένα ενιαίο μαξιλάρι ή θα τα κολλήσετε με ταινία velcro πάνω στον τοίχο ή σε ένα πάνελ από απλό κόντρα πλακέ – ινοσανίδα που θα βιδώσετε στον τοίχο.

 

olagiatospiti.gr

 

 

 

 

Advertisements