Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας: Ένα λαχταριστό επιδόρπιο για να συνοδέψετε τον απογευματινό καφέ σας

 

Advertisements

Υλικά

  • 250 γρ. καρύδια αλεσμένα σε σκόνη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. κανέλα

 

Για το γλάσο

  • 300 γρ. κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο

 

Διαδικασία

Ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

Προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και συνεχίζεις να ανακατεύεις.

Ρίχνεις τα καρύδια.

Advertisements

Λαδώνεις και αλευρώνεις τη φόρμα και αδειάζεις το μείγμα.

Το αφήνεις να ψηθείς για 40-45 περίπου λεπτά.

Για να σιγουρευτείς πως είναι έτοιμη βύθισε μια οδοντογλυφίδα. Αν όταν την αφαιρέσεις δεν έχεις υπολείμματα η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.

Την βγάζεις από το φούρνο και από την φόρμα, την βάζεις σε μια πιατέλα και την αφήνεις να κρυώσει.

 

Γλάσο

Λιώνεις την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.

Advertisements

Προσθέτεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Το αφήνεις στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς πριν το απλώσεις στην καρυδόπιτα.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements