Υλικά για 10 καλτσόνε
2 φύλλα ζύμης κουρού
Για τη γέμιση
1 κιλό διάφορα χόρτα( ζόχοι, βρούβες, ραδίκια)
1 φλιτζάνι τριμμένο πεκορίνο
4 ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
½ ματσάκι άνηθο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κρόκους αυγών
Αλάτι
Πιπέρι

Advertisements

Καθαρίζετε τα χόρτα, τα ξεπλένετε πολύ καλά και τα στραγγίζετε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Σοτάρετε τα χόρτα με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις πιέζετε για να βγάλουν τους σπόρους τους και τις τρίβετε στον τρίφτη. Προσθέτετε στα χόρτα τον πολτό ντομάτα και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει για 20 λεπτά τουλάχιστον και στη συνέχεια το αδειάζετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει. Ανακατεύετε με το πεκορίνο και με 2 κρόκους. Κόβετε 10 δίσκους με διάμετρο περίπου 10-12 εκ. από τα φύλλα κουρού, βάζετε λίγη από τη γέμιση στη μέση, αλείφετε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό, διπλώνετε τη ζύμη και κολλάτε τις άκρες με τα δάχτυλά σας. Χτυπάτε τον κρόκο που περίσσεψε με 2 κουταλιές νερό και αλείφετε τα καλτσόνε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά

Advertisements

Καλή Όρεξη