Είναι ένας από τους πιο καλοκαιρινούς μεζέδες. Νιώθεις το καλοκαίρι σε κάθε του μπουκιά. Σήμερα, παραλλάσουμε την κλασική συνταγή με νότες παρμεζάνας.

 

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 περίπου γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουτ. της σούπας δυόσμο
  • 5 αβγά
  • 1/2 κιλό παρμεζάνα, τριμμένη
  • 150 γρ. σκληρό τυρί τριμμένο
  • αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, πλένεις πολύ καλά τα κολοκυθάκια και τα περνάς από τον τρίφτη που τρίβεις γενικά κρεμμύδι, σκόρδο κτλ.
  • Στο ίδιο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι προσθέτεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από αλεύρι) στο ίδιο μπολ και ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Μόλις ανακατέψεις, πρόσθεσε το αλεύρι και άρχισε να ζυμώνεις, ώστε να πάρουν το σχήμα από μικρά μπαλάκια.
  • Σε ένα ζεστό τηγάνι με ηλιέλαιο, τηγανίζεις πολύ προσεκτικά τα μικρά μπαλάκια κολοκυθιού μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας τοποθετείς τους τηγανισμένους κολοκυθοκεφτέδες και αφήνεις το χαρτί να απορροφήσει το λάδι.
  Πως να φτιάξετε ζουμερό χοιρινό Cordon Bleu με λαχανικά

 

ΠΗΓΗ