Ας είμαστε ειλικρινείς: Ποια γυναίκα δε χτενίζει τα μαλλιά της όταν είναι βρεγμένα; Πολλές φορές ίσως να μην έχετε αρκετό χρόνο για να περιμένετε ή μπορεί απλά τα μαλλιά σας να χρειάζονται άμεσα φορμάρισμα για να μη φριζάρουν. Όμως, έχετε σίγουρα ακούσει πολλές φορές ότι το να χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα, ισοδυναμεί με την καταστροφή τους.
Υπάρχει άραγε καλύτερη τακτική από το να περιμένετε απλά να στεγνώσουν; Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει κανένας ασφαλής τρόπος να χτενίζετε τα βρεγμένα μαλλιά, όμως παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές καλύτερες και ασφαλέστερες εναλλακτικές τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

1. Χρησιμοποιήστε μαλακτικό.

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας στο λούσιμο μια κρέμα ή ένα serum, τα οποία, όχι μόνο μαλακώνουν τις τρίχες, αλλά τις κάνουν και πιο λείες, έτσι ώστε η χτένα να γλιστράει ευκολότερα ανάμεσά τους.

2. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας.

Περάστε τα χέρια σας ανάμεσα στα μαλλιά σας και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τα χτενίσετε, αντί να χρησιμοποιήσετε μια σκληρή χτένα. Με αυτό τον τρόπο θα ξεμπλέξετε τους μεγαλύτερους κόμπους και θα προετοιμάσετε τα μαλλιά σας για το styling που επιθυμείτε, χωρίς να τα καταστρέψετε.

3. Περιμένετε!

Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά για 5-10 λεπτά. Ποτέ να μη χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι πολύ βρεγμένα γιατί τότε οι τρίχες είναι εύθραυστες και σπάνε πολύ εύκολα (ειδικά αν έχετε βαμμένα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά).

4. Χτενίστε τα κατάλληλα.

Όταν έρθει η ώρα για να χτενιστείτε, επιλέξτε μία χτένα που έχει αραιά δόντια, έτσι ώστε όταν περνάει ανάμεσα στις τρίχες, να μην τις τραβάει δυνατά. Ξεκινήστε να ξεμπερδεύετε από το κάτω μέρος της κάθε τούφας και σιγά σιγά να ανεβαίνετε προς τα πάνω. Συνεχίστε τη διαδικασία αυτή μέχρι να μπορεί να περνάει η χτένα εύκολα από όλο το μήκος της κάθε τούφας.

5. Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα.

Ο κόσμος της γυναικείας ομορφιάς αλλά και της περιποίησης των μαλλιών έχει εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και πλέον μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ακόμα και χτένες ειδικά σχεδιασμένες για βρεγμένα μαλλιά. Χτένες με μαλακά ή λεπτά και εύκαμπτα δοντάκια που δεν τραβάνε τις τρίχες και βούρτσες με τρύπα στη μέση η οποία επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα, έτσι ώστε να στεγνώνουν τα μαλλιά καθώς τα χτενίζετε.

beautetinkyriaki.gr