Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Για να παραμείνετε υγιείς πρέπει να γυμνάζεστε περίπου 30 λεπτά την ημέρα, σε ασκήσεις μέτριας έντασης, για πέντε φορές την εβδομάδα. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος τότε πρέπει να γυμνάζεστε 60 ή 90 λεπτά την ημέρα, πέντε φορές την εβδομάδα. Έχετε ως στόχο να κάψετε θερμίδες, χωρίς όμως να επιβαρύνετε την καρδιά σας.

Λόγω του έντονου φόρτου εργασίας, αρκετοί δεν προλαβαίνουν να κάνουν πέντε προπονήσεις κάθε εβδομάδα, διπλασιάζοντας έτσι σε μία ημέρα την γυμναστική τους. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξισορροπηθεί ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Όταν κάνετε δύο καθημερινές προπονήσεις, βεβαιωθείτε ότι είναι διαφορετικές μεταξύ τους, έτσι ώστε να υπάρχει μια ισορροπία στην αερόβια και την προπόνηση δύναμης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα παράδειγμα διπλής προπόνησης είναι να πηγαίνετε για τρέξιμο το πρωί και το βράδυ να κάνετε yoga.

Κάθε φορά πρέπει να στοχεύετε τους μύες που θα προπονηθείτε. Για παράδειγμα δεν είναι σωστό να γυμνάζεται μόνο τα πόδια σας δύο φορές σε μια μέρα, μπορεί να προκαλέσετε μια μυϊκή ανισορροπία που οδηγεί σε πόνο ή τραυματισμό. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα βαρεθείτε κι όλας.

Δεν έχετε λόγο λοιπόν να φοβάστε την διπλή γυμναστική, εφόσον ο χρόνος σας είναι ελάχιστος!
Προσπαθήστε όμως να μην επικεντρώνεστε σε ένα μέρος του σώματός σας και να καράτε ισορροπία στους μύες που γυμνάζετε.

jenny.gr