Μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες θα σας πείσουν πως ένας χώρος για να δείχνει όμορφος δεν χρειάζονται να δαπανηθούν και τόσα χρήματα για τη διακόσμησή του.

Η διακόσμηση και δε τα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί στους χώρους ενός  ξενοδοχείου θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα ως απόδειξη της παράθεσης αυτής.

Το «Hello I’m Local» είναι ένα μικρό ξενοδοχείο που βρίσκεται 15 λεπτά έξω από το Άμστερνταμ στην Ολλανδία. Η διακόσμηση των χώρων του ξενοδοχείου είναι λιτή με αντικείμενα προερχόμενα από προηγούμενες δεκαετίες ενώ σαφέστατα οι τοπικιστικές επιρροές δεν λείπουν.

Ας ξεκινήσουμε όμως βλέποντας μερικούς από τους χώρους των δωματίων του Hello I’m Local.

Το λευκό είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του χώρου και δεν χωρά αμφιβολία περί τούτου. Μικρές γήινες πινελιές παρατηρούνται σε μερικά υφάσματα όπως είναι αυτά της κουρτίνας και των μαξιλαριών. Στο φόντο του κρεβατιού αντί για προσκέφαλο ή κάποιο έργο Τέχνης έχουν επιλεχθεί και έχουν κολληθεί σελίδες από βιβλίο με αποσπάσματα από γεωγραφικούς χάρτες.

Το λευκό αυτού του φωτεινού δωματίου κυριαρχεί και δυναμώνει ακόμη περισσότερο την προτροπή για χαλάρωση και ηρεμία.

Με μια πιο προσεκτική ματιά αυτό που κανείς μπορεί να εντοπίσει είναι το πρωτότυπο μέσο που έχει επιλεχθεί για να υιοθετήσει το ρόλο της απλίκας. Ένα παλιό μεταλλικό κουτί έχει βιδωθεί στον τοίχο και έχει προστεθεί απλώς μέσα ένα ντουί με μια λάμπα.

Τα κλασικά πορτατίφ ή απλίκες δίπλα από το κρεβάτι έχουν αντικατασταθεί από μια πρωτότυπη κατασκευή με ένα παλιό μεταλλικό κουτί.