Το ρολόι χτυπάει κι εσύ ξυπνάς αλαφιασμένη. Άλλη μια μέρα ξεκινάει. Με την επιθυμία ενός ζεστού καφέ, μπαίνεις στο ντους για να φρεσκαριστείς και να καταφέρεις επιτέλους να ξυπνήσεις.

Advertisements

Επόμενη κίνηση, μια στάση μπροστά στη ντουλάπα και το ερώτημα γνώριμο: τι θα φορέσω πάλι σήμερα;
Η πρώτη ταραχή της ημέρας έρχεται με το δίλλημα: που να ψάξω για εκείνο το μελιτζανί μπλουζάκι που έχω τόσο καιρό να το βάλω, στο σωρό που είναι κάτω στο πάτωμα πάνω από τα παπούτσια ή να παλέψω με τις κρεμάστρες ;
Οργή και κατάθλιψη, πάλι οι ίδιες σκέψεις, θυμώνεις γιατί ο χρόνος σε πιέζει. Ακόμα διψάς για μια γουλιά καφέ. Το παίρνεις απόφαση, δεν πάει άλλο. «Θα βάλω τάξη σ’ αυτό το χάος».
Ας δούμε λοιπόν κορίτσια, τι μπορείς να κάνεις, για να ξεφύγεις οριστικά απ’ αυτό το βραχνά και να οργανώσεις με τάξη τη ντουλάπα σου.

Ξεφορτώσου τα παλιά

Κατ’ αρχήν λοιπόν, ξεχώρισε τα παλιά σου ρούχα, που έχουν πια φθαρεί και δεν τα φοράς ή “trendy” κομμάτια που φωνάζουν ότι δεν είναι πια στη μόδα και δεν μπορείς να τα βάλεις. Άφησε στη ντουλάπα σου ρούχα που είναι κλασικά και αξεσουάρ που εύκολα συνδυάζονται.

Όχι συρμάτινες κρεμάστρες!

kremastres_700
Η καλή κρεμάστρα, συντηρεί το ρούχο και αυξάνει το χρόνο ζωής του. Δεν το αφήνει να ξεχειλώσει και το βοηθάει να κρατήσει τη φόρμα του. Να θυμάσαι πάντα, ότι τα πλεκτά σου δεν πρέπει να μένουν κρεμασμένα. Αφού τα αερίσεις, τα διπλώνεις και τα τοποθετείς σε κάποιο ράφι ή συρτάρι.

Στα καταστήματα με είδη σπιτιού θα βρεις κρεμάστρες που είναι καλυμμένες με βελούδο ή άλλο παρόμοιο υλικό. Αυτές οι κρεμάστρες, δεν επιτρέπουν στο ρούχο να γλιστρήσει κι έτσι θα σταματήσεις να ψάχνεις τα ρούχα σου στο πάτωμα της ντουλάπας.

Advertisements

Χώρισέ τα σε ομάδες

closet_700!
Τα καθαρά σου ρούχα που βρίσκονται μέσα στη ντουλάπα, χρειάζονται ταξινόμηση.

Αναδιοργάνωσε λοιπόν τη ντουλάπα σου, τοποθετώντας συγκεντρωμένα τις φούστες, τα πουκάμισα, τα παντελόνια, τα πουλόβερ ή τα εσώρουχά σου, για να μπορείς μετά να τα βρίσκεις πιο εύκολα και να σταματήσεις να φοράς συνέχεια ότι βρίσκεται μπροστά σου.

Αξιοποίησε την πόρτα της ντουλάπας
Η εσωτερική πλευρά της πόρτας στη ντουλάπα σου, μπορεί να σου προσφέρει τη δυνατότητα να βάλεις ένα ολόσωμο καθρέφτη (σου προτείνω 3mm πάχος, για να μην έχει πολύ βάρος) ή μπορείς να βάλεις γάντζους για να κρεμάσεις το μπουρνούζι, τη ρόμπα σου ή διάφορα αξεσουάρ (ζώνες, γραβάτες, φουλάρια κ.λ.π.).

closet_500_1

Αξιοποίησε το πάτωμα
Εκμεταλλεύσου όσο καλύτερα μπορείς το χώρο ανάμεσα στα κρεμασμένα ρούχα σου και το πάτωμα. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα ράφι, για να τοποθετείς τις τσάντες σου ή ακόμα μπορείς να βάλεις καλάθια όπου θα φυλάς τα πλεκτά σου ή οικολογικά κουτιά για τα εσώρουχά σου (να επιλέγετε κυρίως παραλληλόγραμμα, γιατί έχουν περισσότερο ωφέλιμο χώρο).

Αχ αυτά τα παπούτσια!

Advertisements

shoes_bags_700
Ήταν και θα είναι το μεγάλο μου πρόβλημα. Να σας πω λοιπόν τι κάνω. Τα ταξινομώ κατά χρώμα και κατά το ύφος. Με πολύ πόνο, ελπίζω ότι κάποιες με καταλαβαίνετε, αποχωρίζομαι τα φθαρμένα ή αυτά που δεν επισκευάζονται.

Στα καταστήματα με μικροέπιπλα σπιτιού, θα βρείς ιδικά ράφια για παπούτσια, που θα προσαρμόσεις στο κάτω μέρος της ντουλάπας σου. Φυσικά, κρατάω τα παπούτσια της συγκεκριμένης σεζόν και τα υπόλοιπα παίρνουν την άγουσα για το πατάρι.

Advertisements