Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκλονιστική αληθινή ιστορία ενός παιδιού που έπεσε θύμα σeξουαλικής κακοποίησης στην τρυφερή ηλικία των 9 ετών. 

 

Η δυνατή της ιστορία προσέλκυσε την προσοχή της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Μητσοτάκη που την αναδημοσίευσε στα social media της και παρότρυνε ανθρώπους που έχουν υποστεί κακοποίηση να το καταγγέλλουν.

«Κάθε φορά που καταγγέλλουμε, σώζουμε αθώες ψυχές, Μιλήστε, Απευθυνθείτε στην ελληνική αστυνομία» έγραψε η Μαρέβα Μητσοτάκη.

 

Advertisements

«MΕ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ 9 ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ»- Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Όταν ήμουν ο χρόνων δεχόμουν σeξουαλική κακοποίηση για ένα χρόνο από συγγενικό μου πρόσωπο. Για καιρό δεν καταλάβαινα ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό γιατί ο παιδοβιαστής συνήθως έχει ένα τρόπο να παρουσιάζει αυτό που κάνει ως απολύτως φυσιολογικό. Το μόνο που καταλάβαινα ήταν ότι αισθανόμουν άθλια με κάθε του πράξη. Μία πρόταση με ξύπνησε. «Θα κάνουμε ότι κάνει ένας άντρας και μία γυναίκα».

Και εκεί συνειδητοποίησα ότι ήμουν ένα παιδί και ήταν ένας παππούς, όχι ένας άνδρας και μία γυναίκα. Όταν λοιπόν μίλησα στη μητέρα μου και μαθεύτηκε στο συγγενικό περιβάλλον όχι μόνο δεν με πίστεψαν αλλά με έβγαλαν και «φαντασιόπληκτο». Εννοείται ότι πήγα σε ψυχολόγους και επιβεβαίωσαν ότι μου είχε συμβεί αλλά αυτό που τους συνέφερε ήταν ότι  ήμουν φαντασιόπληκτο τελικά, και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πλέον ακολουθούν κατά γράμμα τους ψυχολόγους και είμαι σίγουρη ότι είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπουν τις ειδήσεις σήμερα και λένε «αδιανόητο», «σκότωμα θέλουν», «να σαπίσουν στη φυλακή».

Εύκολο να είσαι επαναστάτης όταν πρόκειται για κάτι που δε σε αφορά, δε σε αγγίζει. Δεν αντέδρασε κανείς, δεν συμπαραστάθηκε στην οικογένεια μου κανείς, Αντ’ αυτού στην κηδεία του παρευρέθηκαν όλοι. Για χρόνια ντρεπόμουν να αναφερθώ σε αυτό που μου είχε συμβεί. Άργησα να καταλάβω ότι η ντροπή  δεν έπρεπε να είναι δική μου αλλά δική του και δική τους, γιατί όταν ξέρεις και δεν μιλάς, είσαι συνένοχος. Μετανιώνω που αυτός ο άνθρωπος δεν μπήκε φυλακή, μετανιώνω που πιθανόν να συνέχισε να κάνει ότι έκανε σε εμένα και σε άλλα παιδιά, γιατί προφανώς δεν έγινε ξαφνικά παιδοβιαστής στα 70 του. Σαν τώρα θυμάμαι την ανακούφιση μου όταν πέθανε. Μιλήστε! Όχι μόνο στις οικογένειες σας αλλά και σε αρμόδιους!! Η οικογένεια που δεν αντιλαμβάνεται νωρίς τι συμβαίνει δεν είναι η κατάλληλη να σε βοηθήσει μετέπειτα!».

 

infokids.gr

Advertisements
Advertisements