Μην χασετε

Η ανιψιά μου κάνει ό,τι θέλει και η κουνιάδα μου απαιτεί να μην της λέμε όχι, αλλά όχι όταν πρόκειται για τo μώρο μας

Κάθε γονιός ακολουθεί το δικό του ένστικτο και μεθόδους, όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών του και τις περισσότερες φορές είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από αυτές άλλων γονιών. Μια μαμά παραδέχτηκε ότι ήρθε σε δύσκολη θέση πρόσφατα, καθώς ισχυρίζεται ότι η κουνιάδα της δεν αφήνει την ίδια ή τον σύζυγό της να πουν «όχι» στην τρίχρονη ανιψιά τους, με αποτέλεσμα να τους κάνει… ό,τι θέλει.

 

Σε ανάρτησή της στο Mumsnet, η γυναίκα εξήγησε ότι πριν από τέσσερις μήνες απέκτησε το δικό της μωρό, ένα κοριτσάκι. Η ανιψιά της λατρεύει τη νέα της μικρή ξαδέρφη, αλλά όποτε την επισκέπτεται, η μαμά διαπιστώνει ότι η 3χρονη συχνά πειράζει το μωρό τους και όταν προσπαθούν να της το πούνε, αυτό προκαλεί προβλήματα με την κουνιάδα της.

«Η αδελφή του συζύγου μου έχει δύο παιδιά, 3 και 8 ετών, και εμείς έχουμε ένα 4 μηνών και έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις για την ανατροφή των παιδιών. Η 3χρονη ανιψιά μου είναι πολύ χαριτωμένη και αστεία και η κουνιάδα μου της έχει αδυναμία. Της επιτρέπει να κάνει ό,τι θέλει, πράγμα που είναι καλό, αλλά όχι όταν πρόκειται για την κόρη μας.

Advertisements

Για παράδειγμα, η κουνιάδα μου έδωσε κάποια στιγμή το μπιμπερό στην ανιψιά μου για να ταΐσει την κόρη μου. Δεν με ρώτησε και άρχισε να γελάει όταν η μικρή της δεν τα κατάφερνε. Το δικό μου μωρό όμως δεν μπορούσε να φάει. Από τότε η ανιψιά μου προσπαθεί να μας πάρει το μπιμπερό απ’ τα χέρια, σε κάθε ευκαιρία, για να ταΐσει την ξαδέρφη της.

Παίρνω το μωρό σε άλλο δωμάτιο για να θηλάσω και η 3χρονη θέλει να έρθει μαζί μου. Ο σύζυγος την κρατάει, αλλά εκείνη ξεσπάει. Τόσο η πεθερά όσο και η κουνιάδα μου λένε πράγματα όπως “εντάξει, πήγαινε να δεις, αλλά κάνε ησυχία”.

 

Καταλαβαίνω ότι είναι 3, αλλά δεν μας επιτρέπεται να της λέμε καθόλου όχι. Πειράζει όλα μας τα πράγματα… Μπαίνει για παράδειγμα στο δωμάτιο της κόρης μου και διαλύει όλα τα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί στο πάτωμα και ψάχνει όλα τα ρούχα χωρίς να ρωτήσει.

Advertisements

Πρέπει να κρύβουμε τα πάντα πριν έρθει (και να τα βάζουμε όλα πίσω μετά), πράγμα που είναι απλώς επιπλέον δουλειά που δεν χρειάζομαι. Δεν μας επιτρέπεται να της ζητήσουμε να πλένει τα χέρια της πριν αγγίξει την κόρη μας ή να της ζητήσουμε να μην πλησιάζει πολύ κοντά της αν είναι κρυωμένη γιατί θέλει πάντα να φιλάει το πρόσωπό της, κάτι που δεν θέλω να κάνει ο οποιοσδήποτε».

Προσθέτει ότι η κουνιάδα της είπε στον σύζυγό της ότι είναι πολύ «σκληρός» με την ανιψιά του και ότι θα έπρεπε απλώς να την αφήσει να κάνει «ό,τι θέλει».

«Πάντα μου μάθαιναν να ρωτάω πριν αγγίξω πράγματα που δεν είναι δικά μου. Δεν νομίζω ότι είμαστε αυστηροί, δεν την πειθαρχούμε με πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την κόρη μας και προφανώς ένα 3χρονο είναι περίεργο και θέλει να παίζει, πράγμα που είναι καλό, αλλά πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια».

Όπως ήταν φυσικό οι χρήστες πήραν το μέρος της μητέρας και καταδίκασαν τη συμπεριφορά της κουνιάδας της, ενώ την παρότρυναν να λέει «όχι» και να αδιαφορεί για το τι λέει η αδερφή του άντρα της.

Advertisements

 

mama365.gr

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα