Μην χασετε

H 12χρονη Νικολία βγήκε νικήτρια από το κρίσιμο χειρουργείο – Το ευχαριστώ της μητέρας

Advertisements

Ευχάριστα είναι τα νέα για την πορεία της υγείας της 12χρονης Νικολίας που διαγνώστηκε με όγκο στην περιοχή της δεξιάς κλείδας και χρειάστηκε να υποβληθεί σε κρίσιμο χειρουργείο στο Αννόβερο.

 

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ

Πριν λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει την έκκληση της οικογένειας για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό ώστε η 12χρονη από την Πάτρα να μπορέσει να ταξιδέψει ως το Ανόβερο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Δυστυχώς, μια τέτοια επέμβαση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, λόγω θέσης του όγκου και λόγω υψηλού εγχειρητικού κινδύνου.

Διαγνώστηκε με πολύ σπάνιο είδος όγκου που εξέρχεται από τον νευρικό ιστό. Οι όγκοι αυτοί θεωρούνται πολύ επικίνδυνοι, αφού όσο μεγαλώνουν προκαλούν συμπίεση στις τριγύρω ζωτικές δομές, ενώ μπορεί να επιφέρουν σοβαρές επιπλοκές, όπως αιμορραγία, παράλυση φωνητικών χορδών, συμπίεση τραχείας και τύφλωση. Η ανάγκη να χειρουργηθεί το συντομότερο δυνατόν ήταν άμεση.

 

Advertisements

Η Νικολία χαμογελάει ξανά μετά την επέμβαση

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην έκκληση, το απαιτούμενο ποσό καλύφθηκε και η 12χρονη πήγε στη Γερμανία για το ταξίδι της σωτηρίας.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η μητέρα της, Ιωάννα Μπακοπούλου, «όλα πήγαν καλύτερα και από αυτό που περιμέναμε. Τώρα είμαστε σε φάση αποκατάστασης.

Η Νικολία δεν είναι σε θέση να μιλήσει καθώς η επέμβαση ήταν κοντά στις φωνητικές χορδές. Ήταν κάτι αναμενόμενο, το γνωρίζαμε ότι θα συμβεί. Μας γράφει και διαβάζουμε τα χείλη της. Προς το παρόν κάνουμε ασκήσεις φωνητικής, είναι ακόμη νωρίς.

Είναι όμως καλά και μάλιστα θέλησε να αναρτήσουμε μία φωτογραφία μετά το χειρουργείο για να δουν οι άνθρωποι που μας βοήθησαν να κάνουμε αυτό το ταξίδι ότι τα καταφέραμε όλοι μαζί . Μας ενημέρωσαν ότι ο όγκος αφαιρέθηκε εντελώς και μάλιστα δε θα χρειαστεί να ακολουθήσει το παιδί κάποια άλλη θεραπεία. Νιώθουμε τεράστια ευγνωμοσύνη για τον κόσμο που μας βοήθησε».

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα