Ένα περιστατικό που συνέβη στην Αμερική έχει προκαλέσει πολλές και ποικίλες αντιδράσεις τόσο από τους γονείς, όσο κι από τους εκπαιδευτικούς. Ο λόγος η στάση ενός σχολείου να μην κάνει τίποτα για ένα κορίτσι που ασκούσε bullying σε μια συμμαθήτριά του, με αποτέλεσμα να της σπάσει το χέρι.

Advertisements

 

Όταν η μητέρα της την είδε με τραυματισμένο χέρι, εννοείται πως έγινε έξαλλη. Αυτό όμως που την εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο, ήταν ο τρόπος που συνέβη το περιστατικό, αλλά και η αντίδραση του σχολείου.

«Είμαι μητέρα πέντε υιοθετημένων παιδιών που τα λατρεύω. Ένα από αυτά, είναι και η 9χρονη Ζωή μου. Γενικά, δεν είμαι από τις μαμάδες που μεγαλοποιούν τις καταστάσεις ή που μπλέκονται σε καβγάδες. Αυτή τη φορά, όμως, έγινα πραγματικά έξαλλη» λέει η μητέρα της μικρής Ζωής.

«Μια συμμαθήτρια της 9χρονης κόρης μου, την κοροϊδεύει εδώ και αρκετό καιρό επειδή είναι υιοθετημένη και κατάγεται από την Ασία. Προχθές, μάλιστα, της ζήτησε να σκαρφαλώσει στο κλαδί ενός δέντρου, προκειμένου να την κάνουν παρέα στο διάλειμμα – ή κάτι τέτοιο» συνεχίζει η μαμά του κοριτσιού.

  «Ο γιος μας ζει με μια βασανιστική δερματική ασθένεια, αλλά δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό του»

 

«Μόλις η Ζωή σκαρφάλωσε στο κλαδί, το κοριτσάκι που την κοροϊδεύει συστηματικά άρχισε να κουνάει το κλαδί από την άκρη του, με αποτέλεσμα η κόρη μου να πέσει και να σπάσει το χέρι της. Αφού μεταφέρθηκε αμέσως στην νοσοκόμα, μου τηλεφώνησαν και πήγα από το σχολείο.

Advertisements

Η δασκάλα της προσπάθησε να με πείσει πως επρόκειτο για έναν απλό καβγά μεταξύ των δύο κοριτσιών και πως έφταιγε η κόρη μου επειδή σκαρφάλωσε στο δέντρο. Έπειτα, αφού έγινε πια ξεκάθαρο πως η κόρη μου είναι θύμα bullying από τη συμμαθήτριά της εδώ και καιρό, η δασκάλα προσπάθησε και πάλι να δικαιολογήσει το άλλο κορίτσι.

 

Μάλιστα, μου είπε πως είναι ένα θλιμμένο παιδί που πρόσφατα έχασε τη γιαγιά του, και συνεπώς θα ήταν άδικο να τιμωρηθεί. Απάντησα πως δεν με νοιάζει καθόλου και απαίτησα την τιμωρία της για όλα όσα έχει υποστεί το παιδί μου».

Το κοριτσάκι, τελικά, δεν τιμωρήθηκε από το σχολείο, αλλά η μαμά της Ζωής βρήκε μεγάλη συμπαράσταση απ’ όσους διάβασαν την ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  «Ο γιος μας ζει με μια βασανιστική δερματική ασθένεια, αλλά δεν χάνει ποτέ το χαμόγελό του»

 

Από mama365.gr

Advertisements

 

Advertisements