Η Rosie Morant από το Εδιμβούργο έγινε γιαγιά τον προηγούμενο Νοέμβριο σε ηλικία 34 ετών, όταν η 18χρονη κόρη της Morgan γέννησε τον εγγονό της Rox. Όπως αναφέρει η ίδια, ήξερε ότι θα γίνει γιαγιά σε μικρή ηλικία αφού γέννησε την πρωτότοκη κόρη της στα 16, αλλά δεν φανταζόταν ποτέ ότι αυτή η στιγμή θα ερχόταν τόσo σύντομα!

Advertisements

 

«Είχα ανάμεικτα συναισθήματα όταν έμαθα ότι θα γίνω γιαγιά σε τόσο μικρή ηλικία» αναφέρει η Rosie που πλέον είναι 35 χρονών.  «Ήξερα ότι θα ήμουν πιο νέα από τις άλλες γιαγιάδες, αλλά δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε τόσο σύντομα».

Μάλιστα, της φαίνεται περίεργο να την φωνάζει ο εγγονός της «γιαγιά» αλλά η κόρη της επέμεινε πως δεν είναι σωστό να την αποκαλεί με το μικρό της όνομα.

«Όταν είμαι έξω με τον Rox, όλοι νομίζουν πως είναι γιος μου και όχι εγγονός μου» εξομολογείται η ευτυχισμένη γιαγιά. «Αρχικά μου φάνηκε περίεργο όλο αυτό, αλλά τελικά είμαι χαρούμενη που είμαι νέα και μπορώ να έχω ενεργό ρόλο στη ζωή του».

  Oι γυναίκες ήταν, είναι και θα είναι oι στυλoβάτες της ελληνικής οικογένειας

Η Rosie, η οποία έχει επίσης έναν 10χρονο γιο, τον Logan, ήταν 15 ετών όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος στην Morgan. Η εγκυμοσύνη της ήταν απροσδόκητη και απρογραμμάτιστη. Η οικογένειά της, μάλιστα, επέμεινε να μην κρατήσει το παιδί και δεν την στήριξε σχεδόν καθόλου όταν αποφάσισε να γίνει μαμά.

«Η σχέση που ήμουν τότε ήταν πολύ τοξική και είχε τελειώσει πολύ πριν μάθω ότι είμαι έγκυος. Ωστόσο, αποφάσισα να κρατήσω το μωρό και να το μεγαλώσω μόνη μου. Η οικογένειά μου δεν με στήριξε τότε, αλλά εγώ θα στηρίξω την κόρη μου σε ό,τι χρειαστεί» κατέληξε.

 

Πηγή: Mirror.co.uk

Advertisements
Advertisements