Μην χασετε

Γλυκοπατάτες φούρνου με θυμάρι

Φτιάξτε λαχταριστές γλυκοπατάτες φούρνου για όλη την οικογένεια

Advertisements

Υλικά

Για 4-6 άτομα

αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές τη σούπας κουκουνάρι
10 γραμμάρια άσπρη τριμμένη φρυγανιά
8 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας θρεσκοτριμμένο θυμάρι
6 ολόκληρα φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε τις γλυκοπατάτες, στεγνώστε τις και κόψτε τις σε τέταρτα ή σε πιο πολλά κομμάτια αν είναι πιο μεγάλες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βάλτε σε ένα πυρίμαχο ταψί τις πατάτες, περιχύνετε τις με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τις καλά να καλυφθούν από όλες τις μεριές. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε τις για 30 λεπτά.

Μετά το πέρας των 30 λεπτών προσθέστε τα κρεμμυδάκια, ανακατέψτε και ψήστε για άλλα 15- 20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά καβουρντίστε το κουκουνάρι, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τα κουκουνάρια και την τριμμένη φρυγανιά μαζί με το θυμάρι. Πασπαλίστε από πάνω με το μείγμα του τυριού και ψήστε για άλλα 5 λεπτά.

sidagi.gr

Advertisements
Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα