Στην εποχή του Facebook και των σέλφι που ζούμε είναι αρκετά ξεκάθαρο, ότι είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με το να βάζουμε ταμπέλες στην σχέση μας, κάτι που συχνά μπορεί να δημιουργεί…

Στην εποχή του Facebook και των σέλφι που ζούμε είναι αρκετά ξεκάθαρο, ότι είμαστε πολύ εξοικειωμένοι με το να βάζουμε ταμπέλες στην σχέση μας, κάτι που συχνά μπορεί να δημιουργεί την αίσθηση της αβεβαιότητας και της ανεπαρκούς επικοινωνίας.

Τώρα, είναι πολύ συνηθισμένο να δημοσιεύουμε τα πάντα για την ζωή και την σχέση μας. Αν δεν υπάρχει κάτι διαδικτυακά, είναι σαν να μην συνέβη ποτέ.

Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν γίνει κάτι σαν την πλατεία της πόλης, που όλοι μαθαίνουν τα νέα μας και συνδέονται με κοινές εμπειρίες. Επίσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ένα ακόμα νόημα, καθώς είναι ένα συμπλήρωμα της ταυτότητας, της συνεκτικότητας και της αυτοεκτίμησής μας. Μπορούμε να συνθέσουμε κομμάτια του εαυτού μας, να αξιολογήσουμε πόσο αγαπητοί είμαστε στους άλλους και να συγκρίνουμε που βρισκόμαστε κοινωνικά.

Για αυτό και δεν αποτελεί εντύπωση, ότι πολλοί εθίζονται στα κλικ και στις “επιδόσεις” τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Αν θέλετε να μάθετε πως κάποιος θέλει να τον βλέπει ο κόσμος, απλά εξετάστε την συμπεριφορά τους στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό φαίνεται ακόμα πιο έντονα στο θέμα των προσωπικών σχέσεων. Ενώ είναι φυσιολογικό ή ακόμα και υγιές να είμαστε περήφανοι για την σχέση μας, υπάρχει μια ξεκάθαρη σύνδεση ανάμεσα στο περιεχόμενο της σχέσης και στο πόσο συχνά την δημοσιοποιούμε στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε παρακάτω τους λόγους.

Νιώθουμε καλύτερα για ένα μέρος της ζωής μας απλά σκεπτόμενοι, ότι άλλοι άνθρωποι το βλέπουν διαφορετικά.

c4ca4238a0b923820dcc509a6f75849b-589

Shutterstock

Με άλλα λόγια, αν δεν παίρνουμε την απαραίτητη ικανοποίηση από κάποια κομμάτια της ζωής μας, τότε την αναζητάμε αλλού. Και συνήθως, αυτό το αλλού προέρχεται από τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι άλλοι την κατάσταση.