Είναι νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα χριστούγεννα! Μπορείτε να συνοδεύσετε τη γαλοπούλα σας με πατάτες φούρνου ή με ρύζι

Υλικά

Για 8-10 άτομα

3/4 κούπες ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικός
1κουταλιά σούπας ιταλικά μυρωδικά
1 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
1 γαλοπούλα ολόκληρη ή κοτόπουλο
Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 C. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το βασιλικό, τα ιταλικά μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι.
Πλένουμε καλά τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο μέσα- έξω.

Στη συνέχεια προσπαθούμε να χαλαρώσουμε την πέτσα από το κρέας (στήθος) και το κάνουμε προσεκτικά σε όλη τη γαλοπούλα (ή κοτόπουλο) προσέχοντας να μη σκιστεί η πέτσα.
Με τα χέρια μας τοποθετούμε το μείγμα αρωματικών και μπαχαρικών κάτω από την πέτσα στο στήθος, τα μπούτια. Το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών το επικαλύπτουμε στο εξωτερικό του πουλερικού και αλείφουμε καλά.

Τέλος, βάζουμε τη γαλοπούλα σε ένα ταψάκι προσθέτοντας 1/2 εκατοστό νερού στο ταψάκι. Ψήνουμε για 3 με 4 ώρες στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

sidagi.gr