Μην χασετε

Φλογέρες κουρού γεμιστές με τυρί: Το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους

Φλογέρες κουρού γεμιστές με τυρί: Το τέλειο σνακ για μικρούς και μεγάλους

 

Advertisements

Μια συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου

 

Υλικά

Για το φύλλο κουρού
  • 500 γραµ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 250 γραµ. μαργαρίνη (πλάκα
  • σκληρή)
  • 125 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη
  • 1 αυγό
  • λίγο σουσάμι για το φύλλο

 

Για τη γέμιση
  • 400 γραµ. φέτα
  • 100 γραµ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • φρεσκοτριµµένο πιπέρι (προαιρετικά)

 

Διαδικασία

Για το μίγμα
  • Ζυμώνουμε πρώτα μαζί όλα τα υλικά της γέμισης. Την αφήνουμε στο πλάι.
  • Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά στο γάλα, το ανακατεύουμε να διαλυθεί.
  • Κόβουμε την πλάκα μαργαρίνης σε κομματάκια και τα προσθέτουμε και αυτά στο αλεύρι.
  • Με δύο μαχαίρια κόβουμε τη μαργαρίνη μέσα στο αλεύρι όσο πιο ψιλοκομμένη γίνεται.
  • Με τα δάχτυλα ψιχουλιάζουμε το μείγμα για να αδιαβροχοποιήσουμε το αλεύρι µε τη μαργαρίνη ώστε όταν ψηθεί το φύλλο να γίνει τραγανό.
  • Το μίγμα πρέπει να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.
  • Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι.
  • Χτυπάμε τα αυγά και το προσθέτουμε.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα µε τη μαγιά.
  • Ανακατεύουμε το μίγμα για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού µε ένα πιρούνι.
  • Μόλις αρχίσει και παίρνει τη μορφή ζύμης, το ζυμώνουμε µε το χέρι στον πάγκο εργασίας μέχρι η ζυμη να γίνει απαλή και εύπλαστη.
  • Την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να παγώσει.

 

Για τη ζύμη
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαστούνι. Τη χωρίζουμε σε οκτώ ίσα μέρη.
  • Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Όποτε χρειάζεται πασπαλίζουμε τον πάγκο µε αλεύρι.
  • Κατά μήκος του φύλλου βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση.
  • Κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος (δεν σφραγίζουμε τη γέμιση στο πλάι, μένει ανοιχτό).
  • Κυλάμε στο σουσάμι και βάζουμε τα τυροµπαστούνια µε την ένωση προς τα κάτω σε λαμαρίνα.
  • Μπορούμε να τα κόψουμε σε μικρές μπουκίτσες πριν από το ψήσιμο και να γίνουν μικρά τυροπιτάκια.
  • Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού.

 

Για το ψήσιμο
  • Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
  • Όταν αφήσουμε τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού να κρυώσουν λίγο, το φύλλο γίνεται τραγανό σαν μπισκότο.

 

Μυστικά επιτυχίας

  • Δεν ρίχνουμε πάνω στην μαγιά το αλάτι.
  • Το υγρό που θα πέσει στην μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό γιατί αλλιώς καίγεται η μαγιά.
    Ξεκουράζουμε όλες τις ζύμες μετά το ζύμωμα.
  • Αφήστε τα τυρομπαστούνια να κρυώσουν για να αποκτήσουν μπισκοτένια, τραγανή υφή.

 

Advertisements

argiro.gr

 

 

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα