Η καραντίνα και η πολύμηνη πια παραμονή στο σπίτι μάς έχει επηρεάσει όλες. Νιώθουμε συχνά μέσα στην ημέρα άγχος, πίεση, έχουμε φόβο και νεύρα όσο ποτέ άλλοτε. Και είναι λογικό αν σκεφτείς πως ζούμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής, που άλλοι έχουν ορίσει για εμάς.

Όλη αυτή η κατάσταση μόνο κακό μπορεί να κάνει στον οργανισμό μας και -φυσικά- στο δέρμα μας. Το ήξερες πως το στρες διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος να μην ανανεώνονται και έτσι να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια χαλάρωσης, οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες; Κι όμως, έτσι έχουν τα πράγματα!

Κατ’ αρχάς θα πρέπει λίγο να ηρεμήσεις και, βέβαια, να κάνεις υπομονή όπως κάνουμε όλοι μας αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Θα μας πεις… Πώς να ηρεμήσεις! Μία λύση είναι η face yoga, η οποία- εκτός από το ότι θα σε βοηθήσει να αποβάλεις όλη την ένταση που έχει συσσωρευτεί πάνω σου- θα τονώσει την επιδερμίδα σου και θα την κάνει κυριολεκτικά να λάμπει.

Advertisements

Παρακάτω, σου προτείνουμε τέσσερις ασκήσεις face yoga που μπορείς να κάνεις κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς και πραγματικά θα σου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση νου και σώματος. Πριν κάνεις αυτές τις ασκήσεις, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, καλό είναι να έχεις ολοκληρώσει τη skincare routine σου και να έχεις ήδη απλώσει στο δέρμα σου ένα serum ή ένα λαδάκι. Θα απορροφηθούν καλύτερα τα συστατικά τους και το αποτέλεσμα θα φανεί στην επιδερμίδα σου.

Μάθε τώρα τι πρέπει να κάνεις και για να καταλάβεις ακριβώς πώς γίνονται οι ασκήσεις μην ξεχάσεις να πατήσεις το play στο βίντεο και το cc για υπότιτλους:

#1 Τοποθέτησε τον δείκτη σου ανάμεσα στα φρύδια και κάνε εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Έτσι, θα χαλαρώσει ο μυς ανάμεσα στα φρύδια, ο οποίος συγκεντρώνει πολλή ένταση. Παράλληλα, όμως, με αυτήν την άσκηση θα προλάβεις και τις κάθετες λεπτές γραμμές, που δημιουργούνται στην περιοχή. Αφού ακουμπήσεις, λοιπόν, το δάχτυλο κάνε για λίγα λεπτά απαλό, κυκλικό μασάζ.

#2 Μια δεύτερη άσκηση είναι να τοποθετήσεις τους δείκτες σου στη μύτη, στο σημείο που τελειώνει η εσωτερική γωνία του κάθε ματιού και να κάνεις μασάζ. Η άσκηση αυτή μειώνει το άγχος και την αϋπνία που μπορεί να αισθάνεσαι. Σημαντικό είναι παράλληλα να εισπνέεις από τη μύτη και να εκπνέεις από το στόμα.

Advertisements

#3 Κάνε μασάζ ακουμπώντας ταμποναριστά όλο το πρόσωπό σου με όλα τα δάχτυλά σου για μερικά λεπτά. Η άσκηση αυτή οξυγονώνει κάθε σημείο του προσώπου σου, μειώνει την ένταση των μυών και ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα- όταν θα ξυπνήσεις- να έχεις τέλεια επιδερμίδα.

#4 Κλείσε τα μάτια και τοποθέτησε τις παλάμες σου πάνω στο πρόσωπό σου. Χαλάρωσε, απόβαλε όλες τις σκέψεις και μόλις είσαι έτοιμη άνοιξε τα μάτια σου. Τώρα μπορείς να κοιμηθείς πραγματικά σαν πουλάκι!

 

Advertisements

ΠΗΓΗ

 

 

 

Advertisements
Advertisements