Έξυπνα Tips

Πανέξυπνα μυστικά μαγειρικής που δεν γνωρίζατε!


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας  
   στην σελίδα μας στο Facebook!
Προηγ.1 από 4Επόμ.

Η φροντίδα μιας οικογένειας είναι δουλειά 24ωρη και απαιτητική που εδράζεται κυρίως στην κουζίνα. Δείτε μερικούς πανέξυπνους τρόπους να γλιτώσετε κόπο και χρόνο στην κουζίνα.

Πώς να ξεφλουδίσετε κάστανα
Τα κάστανα -είτε ψητά, είτε ως γαρνιτούρα σε κάποιο πιάτο- ταιριάζουν πολύ με τις χειμωνιάτικες μέρες. Κι επειδή σίγουρα εσείς θα είστε αυτή που θα κληθεί να… βγάλει τα κάστανα απ’ τη φωτιά, δείτε πώς θα τα καθαρίσετε εύκολα:

kastana_590_b

Χαράξτε με κοφτερό μαχαίρι έναν σταυρό στο κέλυφος κάθε κάστανου. Έπειτα ρίξτε τα σε νερό που βράζει για περίπου 10 λεπτά. Όταν τα βγάλετε, το κέλυφος θα είναι μαλακό και διαχωρισμένο από τη σάρκα, οπότε θα ξεφλουδιστούν εύκολα.

Πώς να βράσετε τέλεια αυγό για σερβίρισμα
Η φράση «δεν μπορεί να βράσει ούτε αυγό» χρησιμοποιείται για να αποδώσει την κατηγορία της ακαμάτρας/άχρηστης/ανοικοκύρευτης γυναίκας. Είναι, ωστόσο, πραγματικά δύσκολο να βράσει κανείς ένα αυγό, χωρίς να γίνει ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ μελάτο.

Για να ετοιμάσετε αυγά για σερβίρισμα, δηλαδή ούτε πολύ σφιχτά ούτε μαλακά, βάλτε τα στο νερό και τοποθετήστε το σκεύος στη φωτιά. Όταν το νερό βράσει, μετρήστε δύο λεπτά, σβήστε τη φωτιά και βγάλτε τα αυγά από το νερό. Η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Προηγ.1 από 4Επόμ.


Ενημερωθείτε για τα νέα μας άρθρα πατώντας  
   στην σελίδα μας στο Facebook!

Πρέπει να είστε συνδεδεμένος/η για να αφήστε το σχόλιό σας. Είσοδος