Μπορεί να σου ακούγεται απλό το να κάνεις μία απολέπιση στο πρόσωπό σου αλλά η αλήθεια είναι πως τελικά δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Δες ποια είναι τα λάθη που μπορεί να κάνεις και τι πρέπει να κάνεις για να τα διορθώσεις.

Γιατί είναι σημαντική η απολέπιση;

H απολέπιση είναι σημαντική για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σου. Όταν το πρόσωπο δεν απολεπίζεται σωστά τα νεκρά κύτταρα δε φεύγουν με αποτέλεσμα το δέρμα σου να γίνεται θαμπό. Οι πιο σμηγματογόνες περιοχές θα φαίνονται πιο σκούρες ενώ οι ρυτίδες ή οι γραμμές έκφρασης θα φαίνονται πιο έντονες από ότι είναι. Από την άλλη μεριά, όταν το δέρμα απολεπίζεται και απολεπίζεται σωστά είναι πιο προετοιμασμένο για τα σέρουμ και της ενυδατικές κρέμες που θα ακολουθήσουν.

Πρέπει να καθαρίζεις πρώτα το πρόσωπο πριν το απολεπίσεις; Τι πρέπει να γίνεται πρώτα;

Φυσικά και ο καθαρισμός είναι απαραίτητος πριν την απολέπιση. Είναι σημαντικό το πρόσωπό σου να είναι καθαρό από το μακιγιάζ και οτιδήποτε άλλο εισχωρεί στην επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να κάνεις την απολέπιση σε βρεγμένη ή στεγνή επιδερμίδα;

Καλό είναι πριν ξεκινήσεις να έχεις ρίξει νερό στην περιοχή και μάλιστα αυτό να είναι χλιαρό (μιλάμε για την απολέπιση στο πρόσωπο, το λαιμό και την περιοχή του ντεκολτέ). Όταν είναι να κάνεις απολέπιση στο σώμα μπορείς να την κάνεις και σε στεγνό δέρμα όπου τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά.

Πώς ακριβώς πρέπει να γίνεται η απολέπιση;

Αφού έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ με το κατάλληλο καθαριστικό, χρησιμοποίησε χλιαρό νερό στο πρόσωπό σου και έπειτα ξεκίνα την απολέπιση κάνοντας κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Είναι καλύτερα να πιέζεις σκληρά το πρόσωπο ή απαλά;

Όσο πιο απαλό είναι το άγγιγμά σου τόσο το καλύτερο. Άφησε το προϊόν να κάνει την κυρίως δουλειά.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις απολέπιση;

Aυτό εξαρτάται από την επιδερμίδα του καθενός. Η επιδερμίδα μας αλλάζει απο μέρα σε μέρα λόγω των διαφορετικών ορμονών και επομένως πρέπει να αλλάζει και η περιποίησή της. Καλό είναι να μιλήσεις με την αισθητικό ή τον δερματολόγο σου για το κάθε πότε πρέπει να κάνεις απολεπιση με βάση τις ανάγκες της δικής σου επιδερμίδας.

faysbook.gr