Η Βρετανίδα δημοσιογράφος Deborah James (Dame Deborah James, για την ακρίβεια, έπειτα από τον σχετικό τίτλο που της είχε απονείμει το Παλάτι για την αδιάκοπη αντικαρκινική ακτιβιστική της δράση), έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιουνίου 2022, έχοντας δώσει τα τελευταία 5 χρόνια σκληρή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Advertisements

 

Η James ήταν μόλις 40 ετών. Πίσω της άφησε, πέρα από μία σπουδαία καριέρα, και μια οικογένεια που τη λάτρευε. Δύο παιδιά στην εφηβεία και έναν σύζυγο που δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό της. Άφησε, ακόμα, την πλήρη καταγραφή της περιπέτειάς της, από την πρώτη μέρα που έμαθε ότι έχει καρκίνο, μέχρι την τελευταία, στη σελίδα της στο Instagram. Αλλά και μερικά σπουδαία λόγια, τα οποία η ίδια η οικογένειά της μετέφερε μέσω της αναγγελίας θανάτου της:

“Επιλέξτε μια ζωή που να απολαμβάνετε. Πάρτε ρίσκα. Αγαπήστε βαθιά. Μη μετανιώνετε. Πάντα να έχετε μέσα σας μια επαναστατική ελπίδα! Και, τέλος, ελέγχετε τα ‘κακά’ σας -μπορεί να σας σώσουν τη ζωή!”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deborah James (@bowelbabe)

Τις τελευταίες ημέρες της ζωής της, η James τις πέρασε γαλήνια, στο σπίτι της, καθώς δεν είχε “άλλη επιλογή από το να παραδοθώ στο αναπόφευκτο.”

Advertisements

 

infokids.gr

Advertisements