Πολλές γυναίκες νομίζουν πως η ρουτίνα περιποίησης -ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των κρύων μηνών του χρόνου- θα πρέπει να περιέχει πάρα πολλές στρώσεις ενυδατικής κρέμας, προκειμένου η επιδερμίδα να διατηρείται απαλή. Στην πραγματικότητα όμως μεγαλύτερη ποσότητα προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερα αποτελέσματα.

Advertisements

 

Μάθετε παρακάτω πόση ενυδατική κρέμα πρέπει να βάζετε!

Η ιδανική ποσότητα

Ο γενικός κανόνας λέει πως ποσότητα ίση με ένα κουταλάκι του γλυκού είναι ιδανική για ολόκληρο το πρόσωπο.

 

 

Advertisements

Η κατάλληλη κρέμα

Η ιδανική ενυδατική κρέμα προσώπου είναι αυτή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας. Αναζητήστε ειδικές φόρμουλες για ακνεϊκά δέρματα, αν ταλαιπωρείστε από ακμή, πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις εάν έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα ή κρέμες με αντιγηραντικά συστατικά αν έχετε ώριμη επιδερμίδα.

Σημασία όμως έχει και η σύσταση της κρέμας. Οι oil-free συνθέσεις, που έχουν ως βάση το νερό, τυπικά απορροφώνται γρηγορότερα, από εκείνες που έχουν ως βάση κάποιο έλαιο.

 

Με τι μπορεί να αντικατασταθεί η ενυδατική κρέμα;

Εξαιρετική εναλλακτική για την κλασική κρέμα προσώπου μπορεί να είναι ένα ενυδατικό έλαιο, που χαρίζει άμεση λάμψη. Η χρήση ενός τέτοιου προϊόντος στο τέλος της skincare ρουτίνας, δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements

 

Advertisements