Μην χασετε

Ελεονώρα Μελέτη: «Θεωρώ ότι κάποιοι κανόνες της εκκλησίας θα έπρεπε να αναθεωρηθούν»

Advertisements

Σχετικά με την προσωρινή απομάκρυνση του ιερέα από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στη Πλάκα, λόγω της συμμετοχής κοριτσιών στη Λειτουργία της Πεντηκοστής, τοποθετήθηκε η Ελεονώρα Μελέτη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» την Παρασκευή.

Εξέφρασε την υποστήριξή της προς τον ιερέα, τονίζοντας ότι πρέπει να τερματιστεί ο έμφυλος διαχωρισμός στη θρησκεία. Η Ελεονώρα Μελέτη υπογράμμισε την ανάγκη για ισότητα και κατάργηση των παρωχημένων προκαταλήψεων στις θρησκευτικές πρακτικές.

 

«Εγώ δεν βρίσκω κάποιο λάθος σε όλο αυτό. Θεωρώ ότι κάποιοι κανόνες της εκκλησίας, που σέβομαι απόλυτα, θα έπρεπε να αναθεωρηθούν. Γιατί βρισκόμαστε σε μια εποχή που δεν θα έπρεπε να εξαιρείται κανείς, ειδικά από οτιδήποτε έχει να κάνει με τον δρόμο του Θεού και την οικογένεια της εκκλησίας», είπε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη.

«Όταν μια γυναίκα δεν μπορεί να κοινωνήσει, γιατί έχει περίοδο, καταλαβαίνετε ότι εγώ που είμαι 44 μπορώ και να το ερμηνεύσω, όταν όμως ήμουν 14 δε μπορούσα και ένιωσα παρείσακτη. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξετε οι άνθρωποι που πραγματικά αγαπάτε και πιστεύετε και στηρίζετε την πίστη και την αγάπη του Θεού», πρόσθεσε η παρουσιάστρια.

Advertisements

 

«Αυτό που βλέπω είναι υγιές, αυτό που ακούω δεν είναι. Δεν είναι λάθος αυτό που έχει κάνει ο ιερέας αυτή τη στιγμή. Ούτε η βάπτιση του παιδιού του ομόφυλου ζευγαριού, ούτε το ότι μιλάει στα νέα ελληνικά όταν κάνει τα μυστήρια της βάφτισης και του γάμου. Αυτά είναι κινήσεις που προσπαθούν να φέρουν τους νέους στην εκκλησία. Αυτό αντιλαμβάνομαι. Οι γυναίκες δεν έχουν πνευματικό υπόστρωμα; Δεν καταλαβαίνω», είπε στο τέλος η Ελεωνόρα Μελέτη.

 

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα