Ένα νέο στοιχείο ήρθε στο φως για να βοηθήσει να εξακριβωθεί που οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης Ελένης.

Advertisements

 

Ούτε εκδορές, ούτε χτυπήματα, ούτε εκχυμώσεις, που να συνιστούν κακοποίηση, αλλά ούτε και ηλεκτροπληξία, όπως ισχυρίστηκαν οι συγγενείς της -που έκαναν ρευματοκλοπή– ήταν η αιτία που οδήγησε την 14χρονη Ελένη από το Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας, σε κωματώδη κατάσταση και στη συνέχεια στον θάνατο.

Η έκθεση του Νοσοκομείου Βόλου ήταν ξεκάθαρη για τυχόν σημάδια κακοποίησης, που δημοσίευσαν αποκλειστικά τα gegonota.news όπως ξεκάθαρη είναι και η έκθεση από το Ιπποκράτειο, που μεταφέρθηκε η 14χρονη. Το Νοσοκομείο του Βόλου δεν αναφέρει πουθενά στην έκθεση εισαγωγής του παιδιού, που παραδόθηκε επίσημα στην αστυνομία, εκδορές και χτυπήματα.

Η ανήλικη δεν χτυπήθηκε όμως ούτε από το ρεύμα στο μπάνιο του σπιτιού της, ενώ δεν έφερε και κάταγμα στο κρανίο.

Advertisements

Η έκθεση των γιατρών που την παρέλαβαν στη Θεσσαλονίκη κάνει λόγο μόνο για οίδημα, ενώ κανένα στοιχείο για κάταγμα στο κρανίο δεν αναφέρει και η έκθεση των γιατρών στον Βόλο.

Η Ελένη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου στο Αχιλλοπούλειο χωρίς σφυγμό και διασωληνώθηκε αμέσως, με διάγνωση ανακοπή καρδιάς. Τρεις ώρες αργότερα, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου παρέμεινε έξι μήνες σε κώμα.

Οι συγγενείς της ισχυρίστηκαν στους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου πως υπέστη ηλεκτροπληξία στο μπάνιο.

 

Ρευματοκλοπή στο σπίτι της

Advertisements

Στις 7 Ιανουαρίου η εισαγγελία δίνει εντολή να ερευνηθεί το σπίτι της 14χρονης από τον ΔΕΔΔΗΕ και διαπιστώνεται πως γίνεται ρευματοκλοπή.

Τα καλώδια από το δημόσιο δίκτυο καταλήγουν σε χώρους του σπιτιού μεταξύ των οποίων και στο μπάνιο.

Διαπιστώνεται πως το σπίτι που ανήκει στον παππού της δεν ηλεκτροδοτείται νόμιμα, δεν έχει μετρητή ρεύματος και η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο τα άτομα που ζουν σε αυτό. Η έκθεση παραδίδεται στην εισαγγελία, που ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα.

 

Δεν χτυπήθηκε από ρεύμα – Τι λέει το Ιπποκράτειο

Advertisements

Όσο η Ελένη νοσηλεύεται στη Θεσσαλονίκη ζητείται από το Ιπποκράτειο έκθεση με τα δεδομένα της εισαγωγής και της υγείας της. Η έκθεση αναφέρει πως εισήχθη σε καταστολή, με μεταφορά από το Νοσοκομείο του Βόλου.

Οι γιατροί αναφέρουν πως δεν εντοπίστηκε σημείο εισόδου-εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα της, δηλαδή αποκλείουν την ηλεκτροπληξία. Επίσης δεν αναφέρονται σε κάταγμα κρανίου, από την πτώση στο μπάνιο.


Η εισαγγελία ερευνά την έκθεση της Ελένης σε κίνδυνο από συγγενικά της πρόσωπα από την ημέρα μεταφοράς της στο Αχιλλοπούλειο, αλλά ο θάνατός της άλλαξε τα δεδομένα και το νήμα πιάνεται από την αρχή.

Το μυστήριο – για τις αιτίες που οδήγησαν την 14χρονη Ελένη στο θάνατο, έξι μήνες μετά την εισαγωγή της στο Νοσοκομείο Βόλου και την μεταφορά της στο Ιπποκράτειο – δεν περιλαμβάνει ωστόσο πειστήρια κακοποίησης στο σώμα και το πρόσωπο.

Η Ελένη σύμφωνα με την έκθεση του Αχιλλοπούλειου δεν έφερε χτυπήματα, αλλά είχε μελανιάσει από την ανακοπή καρδιάς.

Advertisements

Η επίσημη ιατρική έκθεση του Νοσοκομείου Βόλου δεν αναφέρει πουθενά τραύματα, μελανιές, εκδορές, στο σώμα ή το πρόσωπό της.

Η κοπέλα όταν μεταφέρθηκε δεν είχε σφυγμό και αναπνοή και ήταν μελανιασμένη. Είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Στο Νοσοκομείο σήμανε συναγερμός και το παιδί διασωληνώθηκε. Στο ιστορικό που ελήφθη από συγγενικά πρόσωπα που την συνόδευαν, αναφέρεται πιθανή ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια πλυσίματος στο μπάνιο του σπιτιού.

Οι συγγενείς άκουσαν ηχηρό θόρυβο από το μπάνιο και την βρήκαν αναίσθητη. Ανέφεραν στους γιατρούς ότι στην προσπάθειά τους να την σηκώσουν, τους χτύπησε το ρεύμα.

Η Ελένη όταν πήγε στο Νοσοκομείο, σύμφωνα με την έκθεση διασωληνώθηκε άμεσα και ακολούθησε ένας τρίωρος αγώνας για να κρατηθεί στη ζωή, οπότε αποφασίστηκε και η μεταφορά της στο Ιπποκράτειο. Την έκθεση έχει λάβει και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

 

Advertisements

 

Advertisements