Είναι γεγονός ότι τα παιδιά λατρεύουν τα γλυκά και γι’ αυτό στην προσπάθεια να τρώνε όσο γίνεται λιγότερα, πολύ συχνά τα στερούμαστε κι εμείς οι γονείς. Παρ’ όλ’ αυτά, όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να κρύβουμε πατατάκια και σοκολάτες σε απίθανα μέρη του σπιτιού για να τα απολαύσουμε με την ησυχία μας όταν τα παιδιά πέφτουν για ύπνο ή πάνε στους παππούδες.

Advertisements

 

Και αν δεν το παραδεχονται όλοι, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί πια, αφού μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι γονείς κρύβουν λιχουδιές σε διάφορα σημεία του σπιτιού όχι μόνο από τα παιδιά, αλλά και από τους συντρόφους τους.

Το 48% των 2000 ενήλικων που απάντησαν στην έρευνα δήλωσαν ότι έχουν κρύψει τα αγαπημένα τους σνακ σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να τα φάνε μόνοι τους, χωρίς καμία πρόθεση να τα μοιραστούνε με άλλο μέλος της οικογένειας.

Advertisements

 

Από αυτούς, το 46% το κάνουν για να τα απολαύσουν μόνοι τους όταν δεν θα είναι κανείς στο σπίτι, ενώ το 53% το κάνουν για να μην τους τα φάει κάποιος άλλος όταν λείπουν.

Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι τόσο απλά για κανέναν αφού πολλές μαμάδες βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να βρούν την κρυψώνα τους άδεια. Γι’ αυτό και το 72% επιβεβαίωσαν ότι έχουν αναγκαστεί να αλλάξουν κρυψώνα αρκετές φορές από τότε που άρχισαν να κρύβουν λιχουδιές.

Σύντροφοι και παιδιά, μόλις μυριστούν ότι κάποιος τους κρύβει κάτι, αρχίζούν αμέσως το κυνήγι του θησαυρού μέχρι να βάλουν στο χέρι το πολυπόθητο σνακ. Που είναι συνήθως; Συμφωνα με τις απαντήσεις, τα δημοφιλέστερα μέρη είναι το πλυντήριο, τα κουτιά δημητριακών και πίσω από τα βιβλία στη βιβλιοθήκη.

Advertisements

 

 

Advertisements