Μην κάνετε αλλαγές αν δεν πάρετε πρώτα το ΟΚ από το παιδί σας.

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή ενός γονιού που το παιδί του μεγαλώνει και γίνεται ένας ολοκληρωμένος έφηβος που θέλει το δικό του «ενήλικο» δωμάτιο.

Αν έχετε ζήσει και εσείς κάτι παρόμοιο (ή πρόκειται να το ζήσετε σύντομα) θα πρέπει να σκεφτείτε τις πρακτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι σας. Το παιδί σας πλέον έχει μεγαλώσει και το παιδικό δωμάτιο πρέπει να μετατραπεί σε εφηβικό.

Αυτή η μετατροπή είναι απίστευτα σημαντική για την ψυχολογία του παιδιού καθώς με αυτόν τον τρόπο θα νιώσει ότι πλέον το αντιμετωπίζετε περισσότερο σαν έναν μεγάλο άνθρωπο και όχι σαν παιδί. Αυτή η αλλαγή είναι πολύ υγιής και θα κάνει το παιδί σας να νιώσει πιο ανεξάρτητο και πιο χαρούμενο.

Αν νιώθετε λίγο χαμένοι σχετικά με τη διαδικασία αλλαγής του δωματίου από παιδικό σε εφηβικό, διαβάστε τα παρακάτω tips.

Ρωτήστε το παιδί σας Ξεκινήστε τις αλλαγές αφού πρώτα ρωτήσετε το παιδί σας. Δεν υπάρχει λόγος να φτιάξετε ένα δωμάτιο το οποίο ναι μεν θα εκφράζει εσάς αλλά δεν θα εκφράζει το ίδιο το παιδί. Κάντε μαζί τις αλλαγές, ρωτήστε το τι χρώμα θέλει να βαφτεί, τι στιλ να έχει και δημιουργήστε μαζί ένα δωμάτιο μέσα στο οποίο θα νιώθει άνετα και όμορφα.

Μην κάνετε αλλαγές αν δεν πάρετε πρώτα το ΟΚ από το παιδί σας.
Μην κάνετε αλλαγές αν δεν πάρετε πρώτα το ΟΚ από το παιδί σας.