Αν δεν το δοκιμάσατε, σίγουρα θα έχετε ακούσει για το dry brushing.

Advertisements

Μπορεί να φαίνεται ως νέα τάση στον τομέα της ομορφιάς, σας λέμε όμως ότι προήλθε από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι πολιτισμοί (συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων) το χρησιμοποιούσαν για τον καθαρισμό και τη φροντίδα του δέρματος τους επειδή είναι μια θαυματουργή τεχνική.

 

Τι είναι όμως το dry brushing;

Πρόκειται γι’ αυτό ακριβώς που φαντάζεσαι, δηλαδή το στεγνό βούρτσισμα της επιφάνειας του δέρματός σου σε αργό ρυθμό και για περίπου 4-5 λεπτά, με μια μεγάλη βούρτσα σώματος. 3-5 λεπτά πριν το ντουζ καθημερινά θα σε κάνουν να δεις αποτελέσματα στο σώμα σου: είσαι περίεργη να δεις ποια είναι αυτά;

 

 

Advertisements

Οφέλη του dry brushing:

Η στεγνή βούρτσα αυξάνει την τοπική αιμάτωση και την τοπική μικροκυκλοφορία με αποτέλεσμα να αποβάλλονται οι τοξίνες και να εξομαλύνεται η υφή του δέρματος, ενώ ως απόροοια των παραπάνω, αυξάνεται και η ενέργειά αλλά και η ευεξία μας κάθε πρωί. Η ίδια η τεχνική μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας λόγω της καλύτερης κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα. Επιπλέον, το στεγνό βούρτσισμα βοηθάει στην επιτάχυνση της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, αναζωογονώντας την όψη του δέρματος μας, κάνοντας έτσι μια μίνι απολέπιση. Ταυτόχρονα, βοηθά τους πόρους να ανοίξουν με συνέπεια να ενισχύεται η ικανότητα του δέρματος να απορροφά όλα τα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να είναι καθαρό και λαμπερό.

 

Σε πείσαμε να το δοκιμάσεις;

Τότε δεν έχεις παρά να προμηθευτείς μια μεγάλη, φυσική κατά προτίμηση, βούρτσα με μακριά λαβή και να το εντάξεις στην καθημερινή σου πρωινή ρουτίνα, πριν το ντουζ. 

Κάνε κυκλικές, αργές κινήσεις ξεκινώντας από τα πόδια και συνεχίζοντας σταδιακά προς τον κορμό, στα χέρια και στην πλάτη. 

3 με 5 λεπτά αρκούν για να σου χαρίσουν απαλό, λείο δέρμα.

Μην ξεχάσεις να ενυδατώσεις πολύ καλά το σώμα σου μετά το μπάνιο με μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος ή body butter.

 

Advertisements

Προσοχή: μην το δοκιμάσεις αν έχεις θέματα ακμής ή άλλα δερματικά θέματα (πχ ψωρίαση) καθώς κινδυνεύεις να ερεθίσεις ακόμα περισσότερο την περιοχή. Επίσης, μην βάζεις πολύ δύναμη στην βούρτσα για να μην τραυματίσεις το δέρμα σου, ιδίως αν αυτό είναι πολύ ευαίσθητο.

 

ΠΗΓΗ

 

Advertisements