Είτε την σερβίρετε στο τραπέζι σαν ορεκτικό είτε την φάτε σαν ένα ελαφρύ γεύμα, αυτή η πατατοσαλάτα σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά
340γρ. πατάτες
1/2 κούπα αγγούρι, σε φέτες
2κ.σ. sour cream με χαμηλά λιπαρά
1 1/2κ.σ. γιαούρτι πλήρες
1 1/2κ.γ. φρέσκο άνιθο, ψιλοκομμένο
1/4κ.γ. αλάτι κοσέρ
1/4κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Γεμίστε τα 2/3 μιας κατσαρόλας με νερό και βάλτε την σε δυνατή φωτιά.
2. Κόψτε τις πατάτες σε χοντροκομμένα κομμάτια. Βάλτε τις στην κατσαρόλα, καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τις να βράσουν. Μειώστε την θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και αφήστε τις να βράζουν για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τις.
3. Αναμείξτε το αγγούρι, την sour cream, το γιαούρτι, τον άνιθο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα τις στραγγισμένες πατάτες και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν όλα.

  Νιόκι με κόκκινη σάλτσα και βασιλικό: Μια ιταλική συνταγή που θα δώσει άλλη γεύση στη μέρα σου