Καλή χρονιά με μια ελπίδα να ξυπνήσουμε επιτέλους από τον λήθαργο που μας έχουν ρίξει οι περισσότερες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές επιτυχίες.Όταν ήμουν κοριτσάκι μου έλεγε η θεία μου “να βρεις έναν άντρα που να έχει δουλειά, λεφτά, σπίτι και αυτοκίνητο”, τότε γελούσα και της έλεγα ότι περιμένω τον πρίγκιπα.

Πέρασαν τα χρόνια και αντί για πρίγκιπα βρήκα πολλά πολλά βατράχια που όσο και να τα φιλούσα δυστυχώς δεν λέγαν να μεταμορφωθούν σε πρίγκιπες. Αντ” αυτού εγώ περίμενα υπομονετικά τον άντρα που θα με έκανε πριγκίπισσα αγνοώντας το γεγονός πως ήδη ήμουν μία στα μάτια ενός άντρα.

Πόσες φορές στην αναζήτηση μας για τον “τέλειο” άντρα έχουμε αγνοήσει ανθρώπους που είχαν και έχουν να μας προσφέρουν όλα όσα ονειρευόμασταν και κολλήσαμε σε ανθρώπους που μας οδηγούσαν στην παράνοια. Πόσες φορές έχουμε τραβήξει μια σχέση από τα μαλλιά ελπίζοντας πως ο άλλος θα αλλάξει και θα γίνει αυτό που θέλουμε. Η ουσία είναι πως ο άλλος δεν θα αλλάξει για μας απλώς θα βρεθεί μια άλλη γυναίκα για την οποία αυτός ο ίδιος άντρας που μας βασάνιζε θα είναι ο δικός της πρίγκιπας. Είναι η γνωστή σε όλους ανακύκλωση, δεν σημαίνει πως τα βατράχια που πέρασαν από την ζωή μας δεν είναι αξιόλογοι άνθρωποι απλώς δεν είναι οι άνθρωποι που ταίριαζαν με εμάς.

Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πως τα πιο ευτυχισμένα ζευγάρια είναι και τα πιο παράδοξα ζευγάρια. Είναι άνθρωποι που φαινομενικά διαφέρουν σε πολλά αλλά στην ουσία ταιριάζουν σε όλα με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Μπορεί κάποιος να μην είναι μοντέλο με φέτες κοιλιακούς εμφανισιακά αλλά να είναι ο άνθρωπος που μας ηρεμεί, μας κάνει να γελάμε και να αγαπάμε όλο και περισσότερο τους εαυτούς μας και στο τέλος και τον ίδιο. Εντάξει δεν είπαμε να ψάξουμε να βρούμε και τον κουασιμόδο γιατί θα είναι ο άντρας της ζωής μας αλλά πολλές φορές κλείνουμε τα μάτια σε ανθρώπους που είναι δίπλα μας και μας λατρεύουν κι εμείς δεν τους κοιτάμε καν.

Ας είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας για το τι πραγματικά θέλουμε ακόμα και αν αυτό που θέλουμε απέχει πολύ από το κοινωνικό στάτους και κατεστημένο. Αυτός ο άνθρωπος που θα μας κάνει ευτυχισμένους θα είναι στα μάτια μας ο πιο έξυπνος, πιο όμορφος και πιο γλυκός άνθρωπος του κόσμου γιατί στην τελική η ευτυχία είναι μικρές στιγμές μέσα στην ζωή μας που κρατάνε λίγο, όσες περισσότερες ζούμε τόσο πιο ευτυχισμένη στο σύνολο της θα είναι η ζωή μας.

agapimono.gr