Η νέα χρονιά μας βρίσκει –όπως πάντα- με ψυχολογία ανανέωσης, με λίστα με στόχους για να πετύχουμε και με νέες τάσεις για να ακολουθήσουμε. Νέα οπτική στο ντύσιμο, στις γευστικές μας επιλογές, στην επιλογή του προορισμού για τις διακοπές μας και ένα σωρό άλλες αλλαγές που θέλουμε να επιδιώξουμε στους επόμενους 12 μήνες που μόλις ξεκινούν. Κι αν στη μόδα ή στην επιλογή ενός καλοκαιρινού προορισμού αλλιώτικου από τις άλλες χρονιές τα πράγματα να φαντάζουν, λίγο-πολύ, εύκολη δουλειά, το να αποφασίσεις να αφεθείς στην ανανεωτική σου διάθεση όσον αφορά την διακόσμηση του σπιτιού τα πράγματα είναι …λίγο δυσκολότερα. Έτσι για αυτή τη χρονιά, αντί για προτάσεις για πρωτοποριακές διακοσμητικές παρεμβάσεις, σας έχουμε δέκα από τις διαχρονικότερες διακοσμητικές τάσεις.

1. Μινιμαλισμός
Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα! Τάση που δεν χάνει ούτε χιλιοστό από την γοητεία της στο πέρασμα των χρόνων. Όσο λιγότερος συνωστισμός επικρατεί στα ράφια και στα τραπέζια τόσο καλύτερα αναδεικνύονται τα λίγα, επιλεγμένα διακοσμητικά που έχετε. Επιπλέον όφελος αποτελεί το γεγονός ότι θα έχετε λιγότερα να ξεσκονίζετε. Στην ίδια λογική κρατήστε μόνο τα απαραίτητα έπιπλα στο χώρο, κάνοντας έτσι τον χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος.

2. Ζωντανά χρώματα
Οι τάσεις της διακόσμησης όσον αφορά τα χρώματα αλλάζουν σχεδόν κάθε τόσο. Που να βρεις άκρη… Ωστόσο κάθε δωμάτιο, έχει ανάγκη από μια «ποπ» πινελιά! Αντί να επενδύσετε σε έναν φλουό πορτοκαλί καναπέ, επιλέξτε εναλλακτικά να δώσετε το απαραίτητο χρώμα στο χώρο με χρωματιστά αξεσουάρ. Πολύχρωμα μαξιλάρια, βάζα ή ακόμα κι ένα περίεργο γλυπτό. Οι συγκεκριμένες επιλογές θα σας προσφέρουν επιπλέον την ευελιξία να ανανεώνετε τη διακόσμηση του χώρου, μαζί με τις εναλλαγές των εποχών, με μεγάλη επιτυχία και πολύ χαμηλότερο κόστος.

diakosmitikes_protaseis_2

3. Λειτουργικά έπιπλα
Όσο εντυπωσιακή κι αν φαντάζει μια design πολυθρόνα, μην ξεχνάτε ότι ο πραγματικός της σκοπός είναι για να κάθεστε και όχι για να πιάνει χώρο στο σαλόνι σας. Το ίδιο ισχύει και για τα γυάλινα τραπέζια. Η πραγματική τους λειτουργία είναι να ακουμπάτε πράγματα πάνω τους και όχι να μαζεύετε τα κομμάτια τους όταν σπάνε. Αγοράστε έπιπλα που είναι φτιαγμένα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του χώρου και τις δικές σας κι όχι για να τα θαυμάζετε από μακριά.

4. Άνεση πάνω απ όλα
Εξίσου σημαντική με την λειτουργικότητα ενός επίπλου είναι και η άνεση. Δεν είναι υπερβολή, ούτε σπατάλη να αποφασίσετε να αντικαταστήσετε εκείνον τον ωραιότατο καναπέ, που ποτέ του όμως δεν κατάφερε να σας προσφέρει την άνεση που τόσο έχετε ανάγκη τις στιγμές της χαλάρωσης. Η αγορά ενός οποιουδήποτε επίπλου θεωρείται επιτυχημένη όταν, εκτός από το ότι ταιριάζει με το γούστο σας, σας προσφέρει και την δέουσα άνεση.

5. Ουκ εν τω πολλώ το ευ
Το γεγονός ότι έχετε πολλά ράφια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ξεχειλίσετε με ό,τι διακοσμητικό βρέθηκε μπροστά σας. Το γεγονός ότι υπάρχουν τοίχοι, δεν σημαίνει ότι πρέπει κάθε εκατοστό τους να καλυφθεί με κάδρα, καδράκια, πίνακες, φωτογραφίες, αφίσες κτλ κτλ. Είναι καλύτερο να έχετε ένα αγαπημένο και μοναδικό έργο τέχνης, παρά δεκάδες μικρότερα, φθηνότερα και αδιάφορα. Και το έργο θα αναδειχθεί καλύτερα και εσείς θα αναδείξετε την επιλεκτικότητά σας.