Μην χασετε

Διακοσμήστε το Σπίτι σας με Γήινες Αποχρώσεις

Advertisements

Οι γήινες αποχρώσεις όπως το μπεζ, το καφέ και το ιβουάρ είναι διαχρονικές αξίες που δίνουν ηρεμία στο σπίτι σας; Δείτε μερικούς τρόπους για να υιοθετήσετε μία τέτοιου είδους διακόσμηση στο σπίτι σας.

Μείνετε στην ίδια «οικογένεια» χρωμάτων Αν θέλετε να επικρατούν οι γήινες αποχρώσεις στο σπίτι σας τότε μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σας σε παρόμοιες αποχρώσεις με χρώματα που προέρχονται από την ίδια «οικογένεια» χρωμάτων. Δεν έχει σημασία αν θα επιλέξετε σκούρες ή ανοιχτές αποχρώσεις. Χρησιμοποιήστε και τα δύο. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό χρώμα από την ίδια παλέτα για το κάθε δωμάτιο για να δώσετε στο καθένα από αυτά τον δικό του χαρακτήρα.

Αναμίξτε διάφορες αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ Στην κουζίνα σας, για παράδειγμα, μπορείτε να βάλετε ένα πολύ ανοιχτό μπεζ στους τοίχους της, ένα πιο σκούρο μπεζ στα φωτιστικά και τις κουρτίνες και ένα καφέ στους πάγκους, τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας.

1

Φρέσκος καφές Τα χρώματα του καφέ (από αυτό του εσπρέσσο μέχρι εκείνο του λάτε μακιάτο) μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο και ζεστό περιβάλλον στα δωμάτια του σπιτιού σας.

Advertisements

Επιλέξτε δύο χρώματα για να δώσετε έμφαση Όταν το σπίτι σας είναι διακοσμημένο με έπιπλα και χρώματα σε γήινες αποχρώσεις καλό είναι να βάλετε και άλλα δύο χρώματα στο παιχνίδι για να δώσετε προσωπικότητα στο χώρο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε ένα μπλε χαλί και να βάλετε κάπου και 1-2 βάζα σε κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα.

Μη φοβάστε το λευκό Το λευκό κάνει έναν χώρο να φαίνεται πεντακάθαρος. Μπορεί να χρειάζεται λίγη παραπάνω φροντίδα μιας και η κάθε βρωμιά φαίνεται αλλά την ίδια στιγμή ο χώρος σας γίνεται όμορφος και φωτεινός. Μπορείτε, για παράδειγμα, να βάψετε τους τοίχους της κουζίνας, τα ντουλάπια και όλες τις επιφάνειες λευκές και να κάνετε χρυσές ή μπρούντζινες κάποιες λεπτομέρειες, όπως είναι τα πόμολα των συρταριών και των ντουλαπιών. Μην ξεχνάτε ότι οι μεταλλικές λεπτομέρειες είναι ένα από τα trends του 2015.

2

Επιλέξτε το γκρι Όταν επιλέγετε ένα γήινο χρώμα για ένα δωμάτιο διαλέξτε 2 ή 3 βασικά χρώματα. Μπορείτε, για παράδειγμα, να επιλέξετε υπόλευκους καναπέδες, ένα γκρι-μαύρο χαλί και να βάψετε γκρι τους τοίχους σας. Και αφού βάλετε λευκό, μαύρο και γκρι στο δωμάτιο μπορείτε να τοποθετήσετε κάπου και ένα κατακίτρινο βαζάκι για να δημιουργηθεί μία όμορφη αντίθεση.

Ζεστάνετε και άλλο τον χώρο Για να κάνετε ακόμα πιο ζεστό τον χώρο σας μπορείτε να βάλετε όσα μαξιλαράκια θέλετε στους καναπέδες του καθιστικού σας. Επιλέξτε μαξιλαράκια σε διάφορα χρώματα -που να έχουν και κάτι γήινο μέσα τους- και κάντε πιο χαρούμενο και πιο ζεστό το περιβάλλον του καθιστικού σας.

Nα θυμάστε πως ένα σπίτι διακοσμημένο με γήινα χρώματα φαίνεται πιο ζεστό το χειμώνα και πιο φωτεινό το καλοκαίρι. Μην φοβάστε πως ένας τέτοιος χώρος μπορεί να δείξει βαρετός. Με λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες μπορείτε να κάνετε θαύματα.

Advertisements

faysbook.gr

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα