Διανύετε το τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας; Σε λίγες μέρες πρόκειται να κρατήσετε στην αγκαλιά σας το μικρούλι που τόσο καιρό βλέπετε μονάχα από την οθόνη του υπερήχου; Αν ναι, τότε πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο!

Από τη στιγμή που θα γεννήσετε το μωράκι σας, δεν θα έχετε καθόλου χρόνο για εσάς ειδικά τον πρώτο μήνα. Το πιο πιθανό είναι να κοιμάστε τον όποιο ελεύθερο χρόνο σας μένει ώστε να ξεκουραστείτε.

Έτσι λοιπόν κάντε πράγματα που μετά δεν θα μπορείτε!

1. Καθαρίστε το σπίτι

Σίγουρα θα θέλετε να υποδεχθείτε το μωράκι σας σε ένα καθαρό περιβάλλον. Ωστόσο θα είναι λίγο δύσκολο να το καθαρίσετε μόνες σας το σπίτι, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεστε. Πλύνετε τα ρούχα, καθαρίστε την κουζίνα, τακτοποιήστε τα ντουλάπια της κουζίνας ή τα συρτάρια και ζητήστε από τον σύντροφό σας να κάνει τα πιο «βαριά» πράγματα.

2. Βρεφικό φιλικό περιβάλλον

Αγοράστε καλύμματα για τις πρίζες, και γωνιές για όλες τις επικίνδυνες γωνίες για να καλύψετε τα τραπέζια, το γραφείο και το πάσο του σπιτιού. Επίσης αγοράστε ασφάλειες για τα ντουλάπια και τα συρτάρια ενώ φροντίστε να μαζέψετε επικίνδυνα πράγματα.

3. Αγοράστε όλα τα βρεφικά είδη περιποίησης

Σίγουρα όταν γεννήσετε δεν θα έχετε χρόνο να αγοράσετε όλα εκείνα που πραγματικά θα χρειάζεστε ή θα τα αγοράζετε βιαστικά ακόμη και αν η τιμή τους είναι τσιμπημένη. Ξεκινήστε να αγοράζετε πάνες που βρίσκετε σε προσφορά όσο είναι νωρίς. Δεν θα πάνε χαμένες! Αρκεί να γνωρίζετε ότι συνήθως θα αλλάζετε την πάνα του μωρού σας πάνω από 5-6 φορές τη μέρα. Όσες και να πάρετε δεν θα είναι αρκετές. Φροντίστε να αγοράσετε βρεφικό σαμπουάν, κρέμες για το σύγκαμα καθώς και γαλάκτωμα ή βρεφικό λάδι.

4. Βρείτε έναν καλό παιδίατρο

Φροντίστε να βρείτε έναν παιδίατρο πριν γεννήσετε καθώς μόλις επιστρέψετε στο σπίτι θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί του για να έρθει να δει το μωράκι και να παρακολουθεί την εξέλιξή του και την υγεία του.

5. Πλύνετε τα βρεφικά ρούχα

Αγοράστε ένα βρεφικό απορρυπαντικό και πλύνετε όλα τα βρεφικά ρουχαλάκια που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Το δερματάκι των μωρών είναι αρκετά ευαίσθητο!

6. Ετοιμάστε την βαλίτσα του μαιευτηρίου

Φροντίστε να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας, καθώς ποτέ δεν ξέρετε πότε θα είναι έτοιμο το μωρό να κάνει την εμφάνισή του. Σίγουρα δεν θέλετε τελευταία στιγμή με σπασμένα τα νερά να φτιάχνετε τη βαλίτσα σας.

7. Αγοράστε καρεκλάκι αυτοκινήτου για βρέφη

Η ασφαλής μεταφορά του μωρού σας είναι πολύ σημαντική. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πρέπει να αγοράσετε ένα καρεκλάκι από νωρίς. Πώς θα μεταφέρετε το μωρό σας με ασφάλεια από το μαιευτήριο στο σπίτι;

8. Κρατήστε ημερολόγιο

Γράψτε κάπου όλα τα χρήσιμα τηλέφωνα, όπως του γιατρού σας ή του παιδιάτρου σας και σημειώστε όλα τα φάρμακα που λάβατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

9. Φροντίστε τον εαυτό σας

Ξεκουραστείτε, κοιμηθείτε, κάντε μασάζ, κάντε πεντικιούρ, μανικιούρ, φτιάξτε τα μαλλιά σας και κοιμηθείτε.

10. Περάστε λίγο χρόνο αγκαλιά με τον σύντροφό σας

Απολαύστε τις τελευταίες μέρες αγκαλιά, φροντίζοντας ο ένας τον άλλο. Από τη στιγμή που θα έρθει το μωρό στην οικογένεια δύσκολα να βρείτε λίγο χρόνο μόνοι σας. Δείτε μια ταινία μαζί, φάτε πρωινό στο κρεβάτι και περάστε όμορφες ξεκούραστες στιγμές μαζί!

mothersblog.gr