Η διακόσμηση ενός μικρού καθιστικού μπορεί πολύ εύκολα να καταλήξει σε αποτυχία αν αρχικά δεν υπολογίσετε σωστά τις διαστάσεις των επίπλων σε σχέση το χώρο. Για παράδειγμα μπορεί να έχετε δει έναν υπέροχο καναπέ που οπωσδήποτε θέλετε να αγοράσετε και όντως να χωρά στο σημείο που επιθυμείτε, όμως να μην αφήνει τελικά περιθώρια για το coffee table ή να είναι δυσανάλογος με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Επομένως για τη διακόσμηση χρειάζεται μία συλλογική σκέψη χωρίς να επικεντρώνεστε σε ένα μόνο πράγμα. Επίσης τα χρώματα, η πλευρά από την οποία εισέρχεται το φυσικό φως αλλά και ο ίδιος ο φωτισμός, είναι μερικές πολύ σημαντικές παράμετροι που δεν γίνεται να μην υπολογιστούν. Σκεφτείτε λοιπόν όπως οι ειδικοί και μην αφήσετε ούτε ένα χιλιοστό να πάει χαμένο.

"Αόρατα" έπιπλα Tα διάφανα έπιπλα «ξεγελούν» το βλέμμα μοιάζοντας σχεδόν αόρατα.
“Αόρατα” έπιπλα
Tα διάφανα έπιπλα «ξεγελούν» το βλέμμα μοιάζοντας σχεδόν αόρατα.
Go white! To λευκό χρώμα έχει το ίδιο προτέρημα με τα διάφανα έπιπλα από plexiglass και ταυτόχρονα χαρίζει ένα clean αποτέλεσμα στο χώρο.
Go white!
To λευκό χρώμα έχει το ίδιο προτέρημα με τα διάφανα έπιπλα από plexiglass και ταυτόχρονα χαρίζει ένα clean αποτέλεσμα στο χώρο.
Reflection Toποθετήστε έναν oversized καθρέφτη για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.
Reflection
Toποθετήστε έναν oversized καθρέφτη για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.
Προσοχή στα κενά! Πολλοί συνηθίζουν να «κολλούν» τα έπιπλα στους τοίχους ώστε να εξοικονομούν χώρο. Αυτή η λογική δεν είναι πάντα σωστή. Υπάρχουν περιπτώσεις (όπως για παράδειγμα ένας ενιαίος χώρος) που πρέπει να αφήνετε μία μικρή απόσταση από τους τοίχους τοποθετώντας τα έπιπλα στον πυρήνα του χώρου.
Προσοχή στα κενά!
Πολλοί συνηθίζουν να «κολλούν» τα έπιπλα στους τοίχους ώστε να εξοικονομούν χώρο. Αυτή η λογική δεν είναι πάντα σωστή. Υπάρχουν περιπτώσεις (όπως για παράδειγμα ένας ενιαίος χώρος) που πρέπει να αφήνετε μία μικρή απόσταση από τους τοίχους τοποθετώντας τα έπιπλα στον πυρήνα του χώρου.
Διπλή χρήση! Χρησιμοποιήστε έπιπλα διπλής χρήσεως. Τα σκαμπό αναλαμβάνουν συγχρόνως και τον ρόλο του coffe table.
Διπλή χρήση!
Χρησιμοποιήστε έπιπλα διπλής χρήσεως. Τα σκαμπό αναλαμβάνουν συγχρόνως και τον ρόλο του coffe table.
Less is more Oι στενοί χώροι και γενικά οι μικροί δε χρειάζονται πολλά έπιπλα. Ένας καναπές που πλαισιώνεται από φωτιστικό και ένα ottoman αρκούν. Διαφορετικά θα επικρατεί η αίσθηση της ακαταστασίας. Τα spots στην οροφή μοιράζουν ομοιόμορφα το φως ενώ το επιδαπέδιο φωτιστικό το ενισχύει.
Less is more
Oι στενοί χώροι και γενικά οι μικροί δε χρειάζονται πολλά έπιπλα. Ένας καναπές που πλαισιώνεται από φωτιστικό και ένα ottoman αρκούν. Διαφορετικά θα επικρατεί η αίσθηση της ακαταστασίας. Τα spots στην οροφή μοιράζουν ομοιόμορφα το φως ενώ το επιδαπέδιο φωτιστικό το ενισχύει.
Small size Όσο μικρότερα είναι τα έπιπλα τόσο μεγαλύτερο δείχνουν το χώρο. Ο καναπές βρίσκεται στραμμένος προς το παράθυρο από το οποίο εισέρχεται ανενόχλητο το φυσικό φως.
Small size
Όσο μικρότερα είναι τα έπιπλα τόσο μεγαλύτερο δείχνουν το χώρο. Ο καναπές βρίσκεται στραμμένος προς το παράθυρο από το οποίο εισέρχεται ανενόχλητο το φυσικό φως.

jenny.gr

  Όλα για το Σπίτι: 10 όμορφες ιδέες διακόσμησης καθιστικού που επιλέξαμε για εσάς