Ένα από τα top hair trends των τελευταίων σεζόν είναι αναμφισβήτητα οι curtain bangs. Οι συγκεκριμένες αφέλειες έχουν αγαπηθεί από τις γυναίκες, ενώ τις έχουν επιλεξει και πολλές διάσημες για να προσθέσουν όμορφο στυλ στην εμφάνιση τους.

Πρόκειται για μια ιδέα εμπνευσμένη από την ρετρό εποχή και την Brigitte Bardot. Αυτή η γυναίκα σύμβολο της κομψότητας, τις καθιέρωσε ως ένα άκρως θηλυκό χτένισμα, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία γυναικεία κουρέματα για το 2021.

Οι συγκεκριμένες αφέλειες είναι στην ουσία αυτές που ανοίγουν στη μέση σαν κουρτίνα και πλαισιώνουν το πρόσωπο. Συνήθως είναι πιο μακριές προς τα πλάγια, φτάνοντας σε μήκος μέχρι τα ζυγωματικά ή και λίγο παρακάτω. Το τελικό τους σχήμα και μάκρος έχει να κάνει με το πρόσωπο κάθε γυναίκας και το τι της ταιριάζει περισσότερο.

Μπορούν να μεταμορφώσουν πλήρως ένα χτένισμα χωρίς να είναι μια αλλαγή κουρέματος που σας δεσμεύει, καθώς είναι πολύ ευέλικτες στο styling. Ακόμη κι αν δεν σας αρέσουν, μπορούν να τραβηχτούν εύκολα στο πλάι σαν φράντζα και να μπλεχτούν με τα υπόλοιπα μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι τόσο εμφανείς μέχρι να μακρύνουν, το οποίο γίνεται πολύ πιο γρήγορα από τις κλασικές αφέλειες.

  Ποιο κούρεμα σας ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας

Οι curtain bangs ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου και δείχνουν εντυπωσιακές σε συνδυασμό με οποιοδήποτε κούρεμα, αλλά και τύπο μαλλιών.

Δείτε μερικές προτάσεις για κομψά και μοντέρνα κουρέματα με αφέλειες κουρτίνα, καθώς και μια συλλογή από χτενίσματα που μπορείτε να κάνετε για να τις αναδείξετε.

 

Κουρέματα που είναι ιδανικά για curtain bangs

Οι αφέλειες αποτελούν μια λεπτομέρεια που μπορεί να μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα μιας γυναίκας. Αν λοιπόν ψάχνετε έναν μοντέρνο και στυλάτο τρόπο για να απογειώσετε το κούρεμα σας, η προσθήκη των curtain bangs αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση.

Οι αφέλειες αυτές δείχνουν εντυπωσιακές τόσο με καρέ, όσο και με πιο μακριά μαλλιά, ακόμη κι αν αυτά είναι φυσικά σπαστά / σγουρά.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση στο styling τους. Μια στρογγυλή βούρτσα σε συνδυασμό με το πιστολάκι μπορεί να τις στρώσει εύκολα. Στην περίπτωση βέβαια των σγουρών μαλλιών, απλά τις αφήνετε ανέμελες να σταθούν και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

  Chob: Το πιο κομψό κοντό κούρεμα για να κάνεις αν έχεις λεπτά μαλλιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εντυπωσιακά χτενίσματα με curtain bangs

Οι curtain bangs δεν δείχνουν όμορφες μόνο με τα μαλλιά λιτά. Είναι ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν συνδυαστούν με ένα χτένισμα. Δεν έχει σημασία αν μιλάμε για κάποιο απλό καθημερινό hairstyle ή για κάποιο πιο επίσημο. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι υπέροχο.

Δοκιμάστε λοιπόν να πιάσετε τα μαλλιά σας αλογοουρά ή κότσο και αφήστε τις αφέλειες κουρτίνα να πλαισιώνουν το πρόσωπο σας. Ακούγεται πολύ απλό, αλλά ταυτόχρονα είναι και στυλάτο.

Αν πάλι προτιμάτε τα χτενίσματα με πλεξούδες, κανένα πρόβλημα. Πηγαίνουν εξίσου πολύ με τις curtain bangs.

Κι επειδή μιλάμε για ένα στυλ αφελειών που έχει ρετρό διάθεση, οι αφέλειες κουρτίνα ταιριάζουν εκπληκτικά και με τα vintage χτενίσματα. Για παράδειγμα, τα κρεπαρισμένα μαλλιά με πλούσιο όγκο στο επάνω μέρος με ένα πιάσιμο μισά πάνω μισά κάτω αποτελεί μια πολύ κομψή πρόταση για κάθε περίσταση.

 

  Chob: Το πιο κομψό κοντό κούρεμα για να κάνεις αν έχεις λεπτά μαλλιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ