Μπορεί να θεωρείς ότι ο μεγαλύτερος μπελάς σου είναι το eyeliner ή το πώς να βρεις την ιδανική απόχρωση foundation, όμως, σε πληροφορούμε, ότι αν δεν πετύχεις ένα ξεκούραστο και φρέσκο βλέμμα με την βοήθεια των σωστών προϊόντων, τότε ίσως μία τέλεια γραμμή eyeliner να μην είναι ικανή να το… σώσει! Άρα, ποια είναι η απάντηση στο ερώτημα “Πώς να βάζω σωστά το κονσίλερ”;

Advertisements

 

1. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις κάποιο foundation, εφαρμόστε πρώτα αυτό και στη συνέχεια το concealer.

Εάν εφαρμόσεις πρώτα το foundation θα διαπιστώσεις ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα concealer. Εάν εφαρμόσεις το concealer πρώτα, όμως, θα αφαιρέσεις το μεγαλύτερο μέρος του, κατά την τοποθέτηση του foundation.

 

Advertisements

2. Ο πιο κολακευτικός τρόπος για να εφαρμόσεις concealer είναι να σχεδιάσεις ένα τρίγωνο με τη βάση κάτω από τα μάτια

Αυτό το σχήμα δεν κρύβει μόνο τους μαύρους κύκλους, αλλά, παράλληλα, δημιουργεί αμέσως την ψευδαίσθηση ενός μίνι lifitng. Σκέψου το σαν να κρατάς έναν φακό στο μάγουλό σου και όλη η λάμψη του φωτός πέφτει ακριβώς κάτω από τα μάτια σου.

 

3. Για να αποφύγεις το μουτζούρωμα από την σκιά ματιών, που πέφτει στο μάγουλο κατά την εφαρμογή, κάνε πρώτα όλο το μακιγιάζ στα μάτια σου και έπειτα εφάρμοσε το concealer με τον σωστό τρόπο, όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Advertisements

 

4. Το concealer έχει διάφορες αποχρώσεις και ποικίλους ρόλους

Αν θέλεις να κρύψεις ένα σπυράκι, τότε εφαρμόζεις επάνω του concealer σε πράσινη απόχρωση που θα το αποχρωματίσει πρώτα για να ακολουθήσει το foundation, που θα προσφέρει την απαραίτητη χρωματική ομοιομορφία. Παράλληλα, για τους μαύρους κύκλους χρειάζεσαι πρώτα ένα προϊόν σε ροζ απόχρωση και έπειτα το κλασικό και αγαπημένο καλυπτικό, που θα δώσει έξτρα φως στην περιοχή.

Tip: Όταν εφαρμόζεις concealer σε ένα σπυράκι, ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μια μπατονέτα και όχι το δικό του εργαλείο για να αποφύγεις την μεταφορά μικροβίων.

 

Advertisements

 

5. Αν έχεις ένα σπυράκι στο στήθος ή την πλάτη, το οποίο πρέπει να κρύψεις, κάλυψέ το με ένα concealer που ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε με μια διάφανη πούδρα. Συνέχισε τη διαδικασία εναλλάσσοντας concealer και πούδρα μέχρι η κηλίδα να είναι μη ανιχνεύσιμη. Το concealer θα κρύψει το ψεγάδι και η πούδρα θα κρατήσει αναλλοίωτο το αποτέλεσμα.

 

6. Εφάρμοσε λίγη ποσότητα concealer κάτω από το φρύδι σου αλλά και στην εσωτερική γωνία των ματιών για έξτρα φως. Η λάμψη αυτή θα δείχνει ταυτόχρονα ελαφρώς πιο ανορθωμένα τα φρύδια σου ενώ θα τονίσει το σχήμα τους.

Advertisements

 

7. Για να αποφύγεις τη συσσώρευση του concealer στις πτυχές γύρω από τα μάτια σου, θα πρέπει αφού το εφαρμόσεις να αφαιρέσεις την περιττή ποσότητα χρησιμοποιώντας ταμποναριστά ένα χαρτομάντιλο στην εν λόγω περιοχή.

 

8. “Κλείδωσε” το χρώμα στα χείλη σου περιγράφοντας με ένα λεπτό πινέλο και concealer το σχήμα τους, ώστε να αποτρέψεις το χρώμα του κραγιόν να βγει έξω από τα “όρια”.

 

Advertisements

9. Διόρθωσε τα λάθη στο μακιγιάζ σου (λάθος στο eyeliner, μια στραβή γραμμή, περιττή ποσότητα σκιάς) με μια μπατονέτα και λίγη ποσότητα concealer.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements
Advertisements