Μπορεί ο νέος να είναι ωραίος αλλά και ο παλιός είναι αλλιώς, όπως λέει και το γνωστό ελληνικό άσμα. Το κλασικό coffee table είναι διαχρονικό και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη μόδα αλλά μια νέα τάση έρχεται να ταράξει τα ήσυχα διακοσμητικά νερά του σαλονιού σας. 

Τι να προτιμήσετε, λοιπόν, ως κεντρικό διακοσμητικό του σαλονιού σας; Ένα κλασικό coffee table ή ένα μοντέρνο και στιλάτο ottoman; Ή μήπως και τα δύο; 

Μπορεί το coffee table να είναι διαχρονικό αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι η καλύτερη επιλογή για το σαλόνι σας. Ένα από τα αρνητικά του είναι πως συνήθως είναι ξύλινο με αποτέλεσμα η επιφάνειά του να είναι σκληρή πράγμα που δεν σας βοηθάει να χαλαρώσετε ακουμπώντας τα πόδια σας πάνω σε αυτό μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. 

Από την άλλη μεριά το ottoman είναι απίστευτα μαλακό ενώ μπορεί φυσικά να χρησιμεύσει και ως coffee table. Σίγουρα το ottoman μπορεί να προσδώσει μια αριστοκρατικότητα στον χώρο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και το σωστό coffee table δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. 

Για να πάρετε την τελική απόφαση δεν έχετε παρά να δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες που έχουν είτε το ένα είτε το άλλο και να δείτε ποιο ταιριάζει περισσότερο στα δικά σας γούστα αλλά και στην γενικότερη διακόσμηση του σαλονιού σας. 

Ένα ottoman κάνει έναν χώρο να δείχνει πιο ζεστός και φιλόξενος λόγω του ότι είναι καλυμμένο από ύφασμα.
Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα ottoman τοποθετώντας έναν μεγάλο δίσκο πάνω σε αυτό και διακοσμώντας τον δίσκο με κεριά, λουλούδια ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε.
Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να το αδειάσετε και να χαλαρώσετε ακουμπώντας τα πόδια σας πάνω σε αυτό
Φυσικά μπορείτε να έχετε και τα δύο στο σαλόνι σας ειδικά αν αυτό είναι αρκετά μεγάλο. Βάλτε το ottoman στο κέντρο του σαλονιού και το coffee table σε μια γωνιά. Άλλωστε και τα δύο θα σας χρησιμεύσουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Ένα όμορφο και στιλάτο ottoman μπορεί να κάνει έναν χώρο να δείξει πολύ πιο αριστοκρατικός και σικ.
To coffee table είναι μια πιο κλασική συνταγή. Ακόμα και αυτό, όμως, με την κατάλληλη διακόσμηση μπορεί να δείξει πολύ μοντέρνο και στιλάτο.
Μια υπέροχη ιδέα είναι να διακοσμήσετε το coffee table με βιβλία με όμορφα εξώφυλλα και με λουλούδια
Ένα γυάλινο coffee table μπορεί να κάνει ένα μικρό σαλόνι να δείχνει πολύ πιο μεγάλο.

Τελικά τι έχετε αποφασίσει; Τι από τα δύο θα βάλετε στο δικό σας σαλόνι; Εμείς πάντως επιμένουμε πως και τα δύο είναι χρήσιμα. Αν έχετε, λοιπόν, τον χώρο εντάξτε τα και τα δύο στη διακόσμηση του σαλονιού σας. 

Πηγή

  7 υπέροχες ιδέες διακόσμησης κάτω από τα παράθυρα του σαλονιού