Υλικά:

1 κιλό χοιρινό μπούτι
1 ½ κιλό σπανάκι
2-3 ματσάκια φρέσκο κρεμμύδι
1 ματσάκι άνηθο
2 λεμόνια
1 κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά κορν φλάουρ
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι και το αφήνετε να στραγγίξει. Κόβετε σε μικρά κομμάτια το χοιρινό.
Βάζετε λίγο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε ελαφρά το κρέας από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε. Όταν τσιγαριστούν, προσθέτετε το σπανάκι, χαμηλώνετε τη φωτιά κι ανακατεύετε.

Προσθέτετε ελάχιστο νερό, καπακώνετε την κατσαρόλα και αφήνετε στη φωτιά το φαγητό για 10 – 15 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτετε όσο ζεστό νερό χρειάζεται για καλυφθεί το φαγητό. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να μαλακώσει για περίπου μία ώρα.

Αφού μαλακώσει, προσθέτετε τον άνηθο, χαμηλώνετε τη φωτιά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά.

Προσθέτετε τον χυμό από τα λεμόνια και το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία, δυο βράσεις, για να δέσει η σάλτσα.

mama365.gr