Τα brigadeiros είναι τρουφάκια σοκολάτας από ζαχαρούχο γάλα τα οποία είναι ξεχωριστά από τα καθιερωμένα τρουφάκια που ξέρουμε αλλά πολύ πολύ γευστικά , γι’αυτό πρέπει να τα δοκιμάσετε!

Για τα τρουφάκια σοκολάτας Brigadeiros θα χρειαστείτε

 • 1 κουτί ‏ζαχαρούχο γάλα
 • 2-4 κ.σ. ‏κακαό σε σκόνη (όσο πιο πολύ βάλετε τόσο πιο γλυκά θα γίνουν)
 • 4 κ.σ. ‏βούτυρο
 • ‏τρούφα σοκολάτας
 • 25 περίπου ‏ειδικά χάρτινα φορμάκια για τρουφάκια

Εκτέλεση

 1. Λιώνετε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά.
 2. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτετε ολόκληρο το ζαχαρούχο γάλα.
 3. Στο σημείο αυτό προσθέτετε τη σοκολάτα για την οποία όμως θα εφαρμόσετε ένα κόλπο που κάνουν οι Βραζιλιάνες μαγείρισσες : Σε ένα ποτήρι με λίγο νερό προσθέστε λίγο λίγο το κακάο και ανακατέψτε το. Αυτό γίνεται διότι το κακάο δεν διαλύεται καλά στο ζαχαρούχο γάλα. Αφού διαλυθεί εντελώς τότε το προσθέτετε στο τηγάνι με το ζαχαρούχο γάλα.
 4. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Θα χρειαστεί να ανακατεύετε για τουλάχιστον 20-40 λεπτά. Ανακατεύετε με κυκλικές κινήσεις ώστε το μείγμα να μην κολλήσει στα τοιχώματα και να μην καεί. Το brigadeiro θα «σφίγγει» και θα μειωθεί σε όγκο.
 5. Θα είναι έτοιμο όταν:
  α) χωρίζοντας το μείγμα στα 2 θα παραμένει έτσι για μερικά δευτερόλεπτα και
  β) όταν θα σηκώνετε στον αέρα με την κουτάλα λίγο από το μείγμα και θα παραμένει εκεί για δευτερόλεπτα προτού επανέλθει στο τηγάνι. Στο βίντεο θα το δείτε ακριβώς.
 6. Όταν τα brigadeiro είναι έτοιμα απλώστε το μείγμα σας σε ένα πιάτο και τοποθετείστε το στο ψυγείο για 30 δευτερόλεπτα. Πρέπει να είναι σφιχτό ώστε να μπορέσετε να πλάσετε τα τρουφάκια σας.
 7. Στο σημείο αυτό περνάτε τις παλάμες και τα δάχτυλα σας με λίγο βούτυρο ώστε να μη σας κολλήσει το μείγμα και αρχίζετε να παίρνετε κουταλιές από το μείγμα για να τις πλάσετε σε τρουφάκια.
 8. Περάστε τα brigadeiros σας από την σοκολατένια τρούφα ώστε να καλυφθούν πλήρως.
 9. Τέλος τοποθετείτε τα τρουφάκια σας στις ειδικές χάρτινες θήκες. Θα σας βγουν περίπου 25.
 10. Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία αφήστε τα στο ψυγείο για 15-30 λεπτά ώστε να σφίξουν λίγο ακόμα.

Πηγή