Μιλάει για όλα πρώτη φορά!

Είναι χαμηλών τόνων, αφοσιωμένη στην κόρη της και μετά το χωρισμό της από τον πατέρα του παιδιού της αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να εγκατασταθεί στην Αίγινα για να είναι δίπλα στους γονείς της και την αδερφή της. Ο λόγος για την Αναστασία Περράκη η οποία παραχώρησε συνέντευξη στο People και στη δημοσιογράφο Νάνσυ Παραδεισανού και μίλησε για όλα. Όπως είπε το μοντέλο και μαμά της μικρής Έλενας, προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να βάλει τη ζωή της σε μια σειρά.

“Η κόρη μου έχει πια το δικό της πρόγραμμα στην Αίγινα. Νομίζει ότι είμαστε ακόμη διακοπές, δεν ξέρω αν το έχει συνειδητοποιήσει ότι έχουμε μετακομίσει εκεί. Πάει σχολείο εκεί, έχει φίλους. Το περίμενα πιο δύσκολο για εκείνη, αλλά με διέψευσε.”

Στο παιδί πότε θα εξηγήσεις την οικογενειακή κατάσταση;

Φοβάμαι τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσω για να μη δημιουργήσω λάθος εντύπωση. Θέλω να της περάσω τα σωστά μηνύματα. Όταν μιλάμε ειλικρινά και με απλές κουβέντες, τα παιδιά καταλαβαίνουν. Θέλω να της το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται.

Η Αναστασία Περράκη έγινε μαμά στα 25 της χρόνια.

Σε τόσο μικρή ηλικία, έχεις την οξυδέρκεια να επιλέξεις τον κατάλληλο πατέρα για το παιδί σου;

Έναν μπαμπά τον βλέπεις όταν γίνεται μπαμπάς. Όταν είστε ζευγάρι, είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του και τις υποχρεώσεις του, τις οποίες διεκπεραιώνει όπως εκείνος πιστεύει. Όταν έρχεται ένα παιδί, οι ευθύνες γίνονται κοινές. Εκεί βλέπεις αν κάποιος κάνει για μπαμπάς 100%. Δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος είναι καλός με τα παιδιά των άλλων, θα γίνει καλός πατέρας. Το μεγαλύτερο ρόλο στο παιδί τον είχα εγώ. Ο Μιχάλης δούλευε πάρα πολύ και είχε λίγο χρόνο να βλέπει το παιδί. Όμως, με τον τρόπο του, της περνούσε τα πράγματα που ήθελε.

Πόσο καιρό σας πήρε για να επαναπροσδιορίσετε τη σχέση σας μετά τον ερχομό της Έλενας;

Μετά τον ερχομό του παιδιού, μας πήρε αρκετό καιρό για να βρούμε τις ισορροπίες μας ως ζευγάρι. Εγώ πέρασα πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις μετά την εγκυμοσύνη μου. Έμενα όλη μέρα με το παιδί στο σπίτι, γεγονός που ήταν τεράστια αλλαγή για μένα, που είχα μάθει να δουλεύω. Έκανα δουλειές στο σπίτι, μαγείρευα, έπλενα, και σιδέρωνα. Συνήθως οι άντρες δεν αλλάζουν το πρόγραμμά τους μετά τον ερχομό του παιδιού. Μας πήρε ένα χρόνο να βρούμε ξανά τα πατήματα μας… Εγώ δεν είχα τους δικούς μου, ζούσαν όπως και τώρα, στην Αίγινα.

Ο Μιχάλης είναι καλός μπαμπάς;

Είναι ένας μπαμπάς που θέλει το καλύτερο για το παιδί του, όπως όλοι οι μπαμπάδες. Απλά οι άντρες γενικώς, επειδή δε βιώνουν την εγκυμοσύνη, μαθαίνουν να είναι μπαμπάδες όσο μεγαλώνει το παιδί. Ο Μιχάλης βλέπει το παιδί κάθε Σαββατοκύριακο κι όταν την παίρνω είναι ενθουσιασμένη με όσα έκανε με τον μπαμπά της, κάθεται και μου λέει ιστορίες. Τον αγαπά πολύ και έχουν πολύ ουσιαστική σχέση.

fthis.gr