Αν ξεπεράσετε αυτά τα 4 εμπόδια, ο γάμος σας θα κρατήσει για πάντα

 

Advertisements

Ο γάμος δεν εξαρτάται μόνο από την τύχη. Αρχικά, είναι θέμα σωστής επιλογής και στη συνέχεια θέμα επιμονής, υπομονής και διάθεσης να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και τη σχέση μας. Κάποιες φορές, μάλιστα, όταν η ρουτίνα δημιουργεί παρεξηγήσεις και ανία, μοιάζει πιο εύκολο να εγκαταλείψεις τον αγώνα και να διαλύσεις την σχέση σου.

Και σε αυτό ακριβώς το σημείο φαίνεται αν υπάρχει πραγματική αγάπη και είσαι διατεθειμένος να ξεπεράσεις τα εμπόδια και τις φουρτούνες και να δώσεις τη μάχη σου μέχρι το τέλος!

 

Advertisements

Άσκηση κριτικής και επιθετικότητα

Δεν είναι εύκολο να δεχτεί κανείς κριτική για τις πράξεις ή τη συμπεριφορά του. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από το σύντροφό του! Μία προσωπική επίθεση για τα άπλυτα πιάτα, για παράδειγμα, προκαλεί τον άλλον να αμυνθεί και να περάσει με τη σειρά του στην επίθεση. Ο καβγάς, λοιπόν, ειδικά σε μία σχέση που μετράει κάποια χρόνια και η ρουτίνα έχει εισέλθει για τα καλά, είναι αναπόφευκτος.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να υπερπηδήσουμε αυτό το εμπόδιο και να διασφαλίσουμε την αρμονικότητα στη σχέση μας. Κάθε φορά που κάτι μας ενοχλεί στον άνθρωπο της ζωής μας, καλό είναι να του το μεταφέρουμε με ευθύτητα εστιάζοντας μόνο στην πράξη που μας ενόχλησε, και όχι κρίνοντας συνολικά την προσωπικότητα του άλλου.

 

Advertisements

 

Συναισθηματική απομάκρυνση

Τα περισσότερα ζευγάρια που είναι μαζί καιρό, περνούν αυτό το στάδιο. Ο ένας από τους δύο κλείνεται στον εαυτό του και μοιάζει σαν να μην νοιάζεται για τον άλλον. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως νοιάζεται! Η απομάκρυνση διαβρώνει τις συνδέσεις επικοινωνίας που είχε το ζευγάρι και οι παρεξηγήσεις, ο πόνος και η θλίψη πρωταγωνιστούν σε αυτή τη φάση.

Ωστόσο, και πάλι υπάρχει λύση για να ξεπεραστεί η δύσκολη περίοδος. Προσπαθήστε να προσεγγίσετε το ταίρι σας με κατανόηση και αποδοχή. Βάλτε τις δικές σας ανάγκες για λίγο στην άκρη και ενθαρρύνετε τον άνθρωπό σας να ανοιχτεί και να μιλήσει. Εξάλλου, όλα τα προβλήματα λύνονται καλύτερα από δύο μυαλά αντί για ένα.

 

Advertisements

 

Έλξη για κάποιον άλλον

Έχουμε ακούσει πάρα πολλές περιπτώσεις απατημένων συζύγων! Πρέπει να γνωρίζουμε, όμως, πως το να νιώσουμε έλξη για κάποιον άλλον έπειτα από κάποια χρόνια γάμου είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο.  Το ζητούμενο σε αυτό το σημείο είναι να αναγνωρίσουμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.

Ο άνθρωπος με τον οποίον μοιραζόμαστε τη ζωή μας, μας προσφέρει ασφάλεια, οικειότητα και τη δυνατότητα να είμαστε ο εαυτός μας. Κι αυτό δεν βρίσκεται εύκολα. Εάν, λοιπόν, νιώσετε έλξη για κάποιον άλλον, και πριν καταστρέψετε την εμπιστοσύνη στη σχέση σας, σκεφτείτε πόσα έχετε να χάσετε αν υποκύψετε στον καινούριο πειρασμό!

Advertisements

 

 

Μείωση θαυμασμού

Πολλές φορές, ο θαυμασμός που νιώσαμε για τον σύντροφό μας και ο οποίος μας έκανε να τον ∈ρωτευθούμε και να τον επιλέξουμε, μειώνεται με τον καιρό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως ο άνθρωπός μας είναι χειρότερος από πριν, αλλά τον έχουμε δεδομένο!

Advertisements

Θυμηθείτε, λοιπόν, όλα εκείνα τα στοιχεία του που κάποτε σαν μάγευαν και δείτε πως είναι ακόμα εκεί! Κανείς δεν είναι τέλειος – δώστε περισσότερη σημασία στα καλά στοιχεία του συντρόφου σας και κάντε μια προσπάθεια να επισημάνετε αυτά που σας ενοχλούν.

 

 

Advertisements