Μην χασετε

Αφράτοι και λαχταριστοί κεφτέδες κοτόπουλου στο φούρνο!

Αυτά τα λαχταριστά, ψητά κεφτεδάκια είναι ζουμερά, πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά, φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά και βασισμένα σε ιταλική συνταγή. Τέλεια για κάθε γεύμα ή ακόμα και σαν παιχνιδιάρικο ορεκτικό σε τραπέζι με καλή παρέα!

Υλικά
1κ.σ. ελαιόλαδο
1κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1/2κ.γ. κόκκινες νιφάδες τσίλι
1κ. κιμάς κοτόπουλου
2κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
2κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1/4κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
1κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα κόκκινη σάλτσα για μακαρόνια, ζεστή

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο και το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 8 λεπτά). Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν. Απομακρύνετε έπειτα το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρά.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τον κιμά κοτόπουλου με το μείγμα που φτιάξατε πριν, τις νιφάδες τσίλι, τον μαϊντανό, το βασιλικό, το μείγμα μπαχαρικών, το αλάτι, το αυγό και με λίγο μαύρο πιπέρι. Καταψύξτε το μείγμα για 2 με 3 ώρες.
3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
4. Σχηματίστε 35 με 38 κεφτεδάκια κυλώντας τα ανάμεσα στα χέρια σας μέχρι να γίνουν λεία και συμπαγή. Βάλτε τα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά, έπειτα αναποδογυρίστε τα και ψήστε τα για άλλα 15 με 18 λεπτά. Σερβίρετέ τα ζεστά, συνοδεία της αγαπημένης σας κόκκινης σάλτσας.

Advertisements

Μην χάσετε

Τελευταια άρθρα