Της Γεωργίας Τζαγκαράκη

Εν μέσω καραντίνας και εγκλεισμού όλοι αναμετρούμαστε με δύσκολες καταστάσεις και πρωτόγνωρα συναισθήματα. Ναι, η αλήθεια είναι πως είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην χάσουμε σε κάποιες περιπτώσεις την υπομονή μας, ωστόσο για το καλό του συνόλου και της ψυχικής μας υγείας, οι περισσότεροι από μας καταφέρνουμε να κρατάμε τα νεύρα μας σε χαμηλά επίπεδα.

Όταν λέμε οι περισσότεροι, εννοούμε πως υπάρχει ένα ζώδιο που «χαλάει» τα ποσοστά και ρίχνει τον μέσο όρο και αυτό το καταλαβαίνουν όσοι περνούν αυτές τις δύσκολες μέρες παρέα με έναν… Ταύρο.

Ο Ταύρος λοιπόν, το ζώδιο εκείνο που θα καταφέρει να βρει λόγους να γκρινιάξει και ακόμα και στις πιο υπέροχες διακοπές του, αυτή την περίοδο «λάμπει».

Λίγο επειδή δεν μπορεί να βγει έξω να αναπτύξει την κοινωνικότητα του, λίγο γιατί δεν του αρέσει καμία ταινία, κανένα φαγητό, κανένα βιβλίο, θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί ο «βασιλιάς της γκρίνιας».

  Πόσο καλή φίλη είσαι ανάλογα με το ζώδιο σου

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε όσοι τους συναναστρεφόμαστε αυτές τις δύσκολες μέρες είναι να μην τους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, να λέμε «ναι» ακόμα και αν δεν το εννοούμε, να μην μπαίνουμε σε διαδικασία συζήτησης και να ευχόμαστε να λήξει σύντομα αυτή η κατάσταση.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως αν έχεις σύντροφο, παιδί, γονιό έναν Ταύρο έχεις συνηθίσει να έρχεσαι αντιμέτωπος με την γκρίνια του και τα «υπέροχα» μούτρα του οπότε όπως λέει και ο λαός «συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια».

Ψυχραιμία αδέρφια! Θα περάσει κι αυτό και μαζί με την κανονικότητα θα επιστρέψουν και τα ωραία χαρακτηριστικά του Ταύρου…

Πηγή