Ένα από τα πιο αγαπημένα νυφικά χτενίσματα είναι οι κότσοι! Ανάλαφροι ή πιο περίτεχνοι, μπορούν να ταιριάξουν με κάθε ύφος νυφικού και να ολοκληρώσουν τη γαμήλια εμφάνιση σας με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι ιδανικοί για κάθε μήκος μαλλιών και μπορούν να στολιστούν τόσο με λουλούδια και στεφανάκια, όσο και με άλλα αξεσουάρ μαλλιών για νύφες. Επίσης, ένας κότσος μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί και με πέπλο ή βέλο.

Ακολουθεί μια συλλογή με νυφικά χτενίσματα σινιόν, καθώς και όμορφοι ψηλοί κότσοι για γάμο που θα σας δώσουν έμπνευση!

Ανάλαφροι νυφικοί κότσοι

Νυφικά χτενίσματα σινιόν

Οι χαμηλοί νυφικοί κότσοι στο ύψος του σβέρκου αποτελούν ίσως την κορυφαία επιλογή για έναν γάμο. Έχουν μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και στυλ που τους κάνει ιδανικούς για κάθε ύφος νυφικού.

Αν το πιάσιμο των μαλλιών είναι ανάλαφρο και επιμελώς ατημέλητο, διακοσμημένο με λουλούδια, μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με ένα boho style φόρεμα.

Από την άλλη μεριά, οι εντυπωσιακές μπούκλες και τα σγουρά μαλλιά μαζεμένα χαλαρά στο ύψος του σβέρκου μπορούν να οδηγήσουν σε ένα αρχαιοελληνικό κομψό νυφικό κότσο. Μάλιστα προσθέτοντας και ένα αξεσουάρ μαλλιών σε σχήμα στεφανιού ελιάς ή με μικρά ανθάκια, το χτένισμα μιας νύφης απογειώνεται.

Για όσες προτιμούν έναν παραμυθένιο και πριγκιπικό γάμο, τα σινιόν με τιάρα ή κορώνα είναι τα πιο κατάλληλα. Ενώ για όσες είναι πιο ρομαντικές, ιδανικά αξεσουάρ είναι οι πέρλες και οι κορδέλες.

Ψηλοί κότσοι για νύφες

Πέρα από τους χαμηλούς, υπάρχουν και οι ψηλοί κότσοι τύπου μπαλαρίνας ή και πιο ανάλαφροι. Είναι εξίσου εντυπωσιακοί και μπορούν να στολιστούν με κομψά αξεσουάρ μαλλιών, λουλούδια, αλλά και πέπλο.

Οι επιλογές για νυφικά χτενίσματα με ψηλό κότσο είναι και πάλι πολλές, καλύπτοντας κάθε στυλ γάμου. Κάποιοι είναι πιο ρομαντικοί ή πριγκιπικοί, ενώ άλλοι πιο ρετρό, boho ή ανάλαφροι. Όλοι τους όμως μπορούν να δημιουργηθούν με κάθε μήκος μαλλιών, αλλά και κάθε τύπο (σγουρά, κυματιστά ή ίσια).

πηγή