Πολλοί είναι οι άνθρωποι που ενώ έχουν την πρόθεση να οργανώσουν τον χώρο τους δεν γνωρίζουν τον τρόπο.

Advertisements

Η οργάνωση σας βοηθάει να διατηρείτε το κουζίνα σας καθαρή, να βρίσκετε πάντα αυτό που ψάχνετε και να εξοικονομείτε πολύτιμο χρόνο από τις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Δείτε παρακάτω 9 tips οργάνωσης κουζίνας που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σας και συνεπώς τη ζωή σας!

 

1. Τα ταμπελάκια είναι μια πολύ καλή ιδέα για να βρίσκετε πάντα εύκολα και γρήγορα αυτό που ψάχνετε.

Advertisements

 

2. Το ίδιο ισχύει και για τα διαφανή δοχεία, όπου μπορείτε να δείτε τι περιέχουν. Θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα γιατί μπορείτε γρήγορα να βλέπετε το περιεχόμενό τους και έτσι δεν θα αγοράσετε κατά λάθος κάτι που ήδη έχετε.

 

Advertisements

3. Μήπως έχετε πιάτα ή σερβίτσια για ειδικές περιστάσεις και τα χρησιμοποιείτε μόνο 2 φορές τον χρόνο; Βγάλτε τα έξω και αρχίστε να τα χρησιμοποιείτε!

 

4. Οργανώστε τα πράγματά σας κατά κατηγορίες και βάλτε μαζί αυτά που μοιάζουν, χωρίζοντάς τα σε γκρουπ. Είναι ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να βρουν τα πράγματά σας τη θέση τους.

Advertisements

 

5. Διατηρείτε τους πάγκους της κουζίνας, τον νεροχύτη και τον φούρνο πάντα καθαρά. Τα σημεία αυτά μπορούν εύκολα να γίνουν ακατάστατα, γι αυτό δεν πρέπει να τα αφήνετε να φτάσουν σε αυτό το σημείο.

 

6. Αν έχετε την τάση να χάνετε πράγματα στην κουζίνα σας, τότε προτιμήστε να τα οργανώσετε σε συρτάρια και όχι σε ντουλάπια. Τα συρτάρια δίνουν πάντα καλύτερες ευκαιρίες οργάνωσης, καθώς τα αντικείμενα δεν χάνονται στο βάθος.

Advertisements

 

7. Όλα τα πράγματα πρέπει να έχουν τη θέση τους. Είτε βρίσκονται μέσα σε κάποιο ντουλάπι, σε συρτάρι ή απλά είναι ακουμπισμένα κάπου, εσείς πρέπει πάντα να γνωρίζετε πού θα βρείτε το κάθε τι. Αν βάλετε αυτό ως στόχο θα δείτε πως ολόκληρο το σπίτι σας θα αρχίσει να φαίνεται αμέσως πιο οργανωμένο.

 

Advertisements

8. Τα πράγματά σας μπορούν να σας εμπνεύσουν να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Διατηρήστε λοιπόν στο σπίτι σας αυτά τα αντικείμενα και όχι άλλα που αποσπούν την προσοχή σας και οδηγούν σε ακαταστασία.

 

9. Κάποιες φορές χρειάζεται να αποχωριζόμαστε τα αντικείμενα. Μην διστάσετε λοιπόν να πετάξετε οτιδήποτε δεν σας προσφέρει πια χαρά και δεν σας είναι χρήσιμο.

Advertisements

 

ΠΗΓΗ

 

 

Advertisements