Ανεξάρτητα από τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων και το διαφορετικό γούστο που έχει κάθε κοπέλα στο αντίθετο φύλο, υπάρχουν κι εκείνες οι συμπεριφορές που πάνω κάτω είναι ίδιες σε όλους τους τύπους αντρών και που κάθε γυναίκα βρίσκει πάντα ελκυστικές:

1. Δείχνει σεβασμό για τη μητέρα του, αλλά και για τα υπόλοιπα θηλυκά μέλη της οικογένειας του.

Όταν ένας άντρας δείχνει πως σέβεται κι αγαπάει τη μητέρα του είναι ένα σημάδι που δείχνει πως αντιμετωπίζει και τις υπόλοιπες γυναίκες, αφού η μητέρα του ήταν η πρώτη γυναίκα που υπήρξε στη ζωή του. Έτσι, λοιπόν εάν καταφέρνει να τα πηγαίνει καλά με την οικογένεια του, τόσο με τη μητέρα του όσο και με τα υπόλοιπα θηλυκά μέλη, το πιο πιθανό είναι να έχει μάθει να συμπεριφέρεται το ίδιο σωστά και στις γυναίκες που έρχονται στη ζωή του, μετά από αυτές. Δεν εννοώ να είναι ο κλασικός μαμάκιας που αναφέρεται κάθε 5 λεπτά στη μητέρα του και μιλάει στο τηλέφωνο μαζί της 3 και 4 φορές τη μέρα ή αυτός που εγκωμιάζει την αδερφή και την ξαδέρφη του όποτε βρίσκεστε και σ’ έχει ζαλίσει με τα κατορθώματα τους, αλλά για παράδειγμα το να σου ζητήσει βοήθεια για να αγοράσει δώρο στην ανιψιά του, να ξέρεις πως τα πηγαίνει καλά με την αδερφή του και την νοιάζεται ή να είναι πολύ νευρικός όταν έρχεται η ώρα να συστήσει στη μητέρα του γιατί θέλει να σε συμπαθήσει είναι πάντα απλές ενδείξεις ότι ξέρει πως να να δείχνει ενδιαφέρον για κάποιον κι επιπλέον, για το πως να εκφράζει τα συναισθήματα που νιώθει.

2. Έχει αίσθηση του χιούμορ, χωρίς όμως να προσβάλλει άλλους ανθρώπους.

Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια γυναίκα που να μη θεωρεί το χιούμορ μεγάλο πλεονέκτημα σ’ έναν άντρα. Κι αυτό γιατί οι άντρες με αίσθηση του χιούμορ έχουν μια δική τους γοητεία που δύσκολα μπορείς να τους αντισταθείς. Είναι αυθόρμητοι, έχουν αυτοπεποίθηση, ξέρουν πως να σπάνε τον πάγο, ξέρουν πως να σε κάνουν να χαμογελάσεις. Το καλύτερο βέβαια είναι πως μπορείς να είσαι ο εαυτός σου μαζί του, γιατί κάνοντας ακόμα και κάποια γκαφά θα γελάσει και δεν θα σε παρεξηγήσει φέρνοντας σε σε δύσκολη θέση. Η αλήθεια είναι πως όλοι μας κάνουμε «γελοία πράγματα» κατά καιρούς, επομένως η αίσθηση του χιούμορ είναι απαραίτητη στις σχέσεις. Πάνω απ’ όλα όμως αναγνωρίζει ποια είναι τα κωμικά στοιχεία της ζωής και ξέρει πως να μετατρέπει δύσκολες ή αμήχανες καταστάσεις σε διασκεδαστικές και κατά συνέπεια εύκολες, χωρίς να προσβάλλει τους άλλους και να χρησιμοποιεί τις αδυναμίες τους ως μέσο για να προκαλέσει γέλιο. Γιατί τότε μόνο γέλιο δεν προκαλεί…

  15 πράγματα που κάνει ένας άνδρας όταν αγαπά πραγματικά μια γυναίκα

3. Έχει ενδιαφέροντα.

Ένας άντρας που έχει ασχολίες και χόμπι είναι κάποιος που θα σου πάρει καιρό για να ανακαλύψεις τον κόσμο του, θα προκαλεί το ενδιαφέρον σου και θα σε εντυπωσιάζει. Είτε του αρέσει να πηγαίνει για μπάσκετ με τους φίλους του κάθε Σαββατοκύριακο είτε του αρέσει να περνάει χρόνο χωμένος ανάμεσα σε βιβλία είτε να ψάχνει κατάλληλα μέρη για να φωτογραφίζει το ηλιοβασίλεμα, υπάρχει αυτό το κάτι στη ζωή του που τον κάνει να διαφοροποιείται από τους υπόλοιπους. Ένας άντρας του οποίου η ζωή είναι να πηγαίνει στη δουλειά, να βγαίνει για ποτό με τους φίλους του και να γυρίζει σπίτι είναι ένας άνθρωπος που κακά τα ψέματα δεν προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αντίθεση με εκείνον που έχει να μοιραστεί μαζί σου εμπειρίες και γνώσεις και να σε βοηθήσει να εξελιχθείς.

4. Συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο όταν είναι μπροστά οι φίλοι του.

Το να βγείτε μαζί με τους φίλους του είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις πως είναι αληθινός και πως δεν παριστάνει κάποιον άλλον όταν είναι μόνος μαζί σου, μιας και αν αρχίσει να φέρεται περίεργα, οι φίλοι του θα είναι αυτοί που θα παραξενευτούν και θα το δείξουν. Για παράδειγμα, αν κοκορεύεται για τα κατορθώματα του και είναι κάπως υπερβολικός με τα λεγόμενα του, οι φίλοι του θα είναι οι πρώτοι που θα του πουν να το σταματήσει. Έτσι λοιπόν, όταν ένας άντρας σε καλέσει να βγεις μαζί με τους φίλους του και καθ’όλη τη διάρκεια της βραδιάς φέρεται αυθόρμητα, προσπαθεί να σε βάλει στις συζητήσεις σας χωρίς να κρατάει τα προσχήματα, όχι μόνο έχεις περάσει ένα σημαντικό εμπόδιο, αλλά σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα το γεγονός ότι βγαίνεις με κάποιον που είναι ο εαυτός του και δεν φοβάται να στο δείξει.

  Τι μπορεί να σημαίνει η υπέρμετρη δοτικότητα σε μία σχέση

5. Εκφράζει το ενδιαφέρον του μέσα από μικρά πράγματα.

Είτε αυτό είναι να σου στείλει ένα μήνυμα το πρωί για να σε καλημερίσει ή ένα βίντεο στο YouTube που πιστεύει ότι θα σου αρέσει είτε να αγοράσει ένα μπουκάλι από το αγαπημένο σου κρασί για να πιείτε είτε να ξυπνήσεις μέσα στη νύχτα και να συνειδητοποιήσεις ότι είναι γυρισμένος προς το μέρος σου και το χέρι του σε αγκαλιάζει, μπορεί να πρόκειται για μικρά κι απλά πράγματα, όμως κρύβουν τέτοια στοργή που μπορεί να διώξει ακόμα και την πιο χαζή ανασφάλεια σου και να σε βεβαιώσει ότι ναι, ενδιαφέρεται.

6. Κάνει σχέδια και προτάσεις.

Δεν αναφέρομαι για σχέδια ζωής, αλλά για σχέδια που μπορούν να πραγματοποιηθούν άμεσα κι αφορούν εσάς τους δύο. Σίγουρα μπορεί να θες να το παίζεις κουλ κι άνετη και να λες ας αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν από μόνα τους κι όπως μας πάει η νύχτα, αλλά όταν ένας άντρας παίρνει την πρωτοβουλία και σου λέει «Σήμερα θέλω να σε δω. Θα περάσω να σε πάρω κατά τις 21.00. Έχω κλείσει για φαγητό στο τάδε εστιατόριο. Ελπίζω να σε βολεύει!» είναι σίγουρος τρόπος για να νιώσεις πεταλούδες στο στομάχι!

  15 πράγματα που κάνει ένας άνδρας όταν αγαπά πραγματικά μια γυναίκα

7. Ξέρει να ακούει.

Για τους περισσότερους άντρες το να είναι καλοί και προσεκτικοί ακροατές το βρίσκουν συχνά δύσκολο. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, εάν φταίνε εκείνοι που χάνονται σε δικές τους σκέψεις ή εμείς που αναλύουμε 10 πράγματα ταυτόχρονα και δεν ξέρουν πως να μας αντιμετωπίσουν. Μάλλον το πρόβλημα βρίσκεται κάπου στη μέση. Όμως όταν είσαι μ’ έναν άντρα που νιώθεις ότι ακούει όσα του λες, γνέφει το κεφάλι ή τα μάτια του δείχνοντας κατανόηση και δεν σε διακόπτει, σε κάνει να θες να βγάλεις προς τα έξω όλα όσα σκέφτεσαι και αισθάνεσαι και να τα μοιραστείς μαζί του. Δεν σε απασχολεί τόσο να βρει τη λύση στο πρόβλημα σου, αλλά να σε κάνει να νιώσεις άνετα να του μιλήσεις και να ακούσει όσα έχεις να πεις. Ναι, αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και να ανέβει ένα σκαλοπάτι ακόμα στο μυαλό σου.

8. Ντύνεται ωραία.

Ξέρουμε πως οι περισσότεροι άντρες βαριούνται να ασχοληθούν πάνω από 10 λεπτά με την εμφάνιση τους και πως αν μπορούσαν να φοράνε φόρμες παντού, ο κόσμος θα ήταν ιδανικά φτιαγμένος γι’ αυτούς. Όμως είναι ωραίο όταν ένας άντρας κάνει μια παραπάνω προσπάθεια για να σκεφτεί τι θα φορέσει όταν βρεθείτε κι η προσπάθεια αυτή φαίνεται (χωρίς όμως να σημαίνει πως οι φόρμες μένουν εκτός). Κι όταν λέω παραπάνω προσπάθεια δεν εννοώ να αρχίσει να διαβάζει περιοδικά κι έντυπα σχετικά με τη μόδα και στο τέλος να χρειάζεται περισσότερη ώρα από εσένα για να ετοιμαστεί, αλλά ένα καθαρό jean, ένα σιδερωμένο πουκάμισο ή Tshirt και καλά παπούτσια πάντα δείχνουν ωραία. Όποιο κι αν είναι το προσωπικό του στυλ, όταν ξέρει να το υποστηρίζει και να το θεωρεί σαν προέκταση του εαυτού του, δείχνει σίγουρα ελκυστικός.